Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odluka Mije Opačka, slavonskobrodskog poduzetnika ostavila je u mraku dvadesetak mahom nepokretnih osamdesetogodišnjaka.


Naime, taj lokalni poduzetnik, isključio im je struju. I to kako stvari stoje, na vlastitu ruku! Što je potvrdio i HEP.

Vezani članci Tomislav Ćorić Vlada otpisuje troškove za struju na Banovini, ali što je s onima koji nemaju ugovor s HEP-om? Ćorić: "Uputili smo poziv i drugim opskrbljivačima da se uključe" Provjereno: Jedni smiju, a drugima zabranjeno - 7 Ljudi žive i rade u zgradi nad kojom od potresa visi sto tona betona, dok drugi neometano ruše kulturno dobro: "Kaj vas to zanima? Gubite se! Bježite!"

„Kuda, kuda ću ja sada? Nisam sposobna ja ni za što. Psihički sam utučena. Dva tjedna da vas netko maltretira, da ja izađem van i mislim hoću li se smjeti vratiti u Dom“, govori nam jedna od korisnica doma za starije i nemoćne u Slavonskom Brodu koji ostao bez struje.

Vlasnica doma, Svjetlana Lukačić tvrdi – ugovor o najmu s Opačkom je potpisala na pet godina i istječe u proljeće 2015.

Priprema novi prostor i sa svojim korisnicima želi ostati do isteka ugovora. Tvrdi, sve račune plaćala je na vrijeme. I za sve ima dokaze koje je, nakon što su joj isključili struju, predala Sudu.

Problemi su nastali tijekom ove godine kada joj je vlasnik nekretnine najavio da se mora iseliti.

Zatvoren Dom za psihički bolesne odrasle osobe u Čepinu

'On je htio preuzeti moj posao i za to imam indicije. Znam da je sin otvorio firmu za socijalnu skrb, na ovoj adresi i tako je to i počelo', kaže vlasnica Svjetlana Lukačić.

Premda postoji i registrirana tvrtka na njegova sina, Mijo Opačak o tome kaže, pojma nema i navodi da mu Lukačić duguje oko 100 tisuća kuna za komunalnu naknadu.

Da nesuglasice na relaciji Lukačić – Opačak postoje, nije tajna. No sve se prebija preko leđa nemoćnih. A Mijo Opačak to ne smatra nimalo moralno upitnim, i kaže: 'Meni je žao tih ljudi!'

Novinar: Ali vi ste im isključili struju?

Opačak: Ja sam isključio svom prostoru! Nemojte me zaj….! Mislim ja sam tebi dao rekao sam možeš me snimati, al ne možeš me zaj…!“

Više, večeras u Provjerenom u 22:05!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook