'Bilo koja inspekcija koja se radi u vrijeme godišnjih odmora se ne može i ne smije smatrati mjerodavnom, dapače, doima se kao vrlo paušalna.'


Inspekcija Ministarstva zdravlja nenajavljeno je ušla u devet bolnica kako bi provjerili koliko liječnika radi na određenom odjelu, te koliko posla su obavili u jednom danu.

Vezani članci Slika nije dostupna Liste čekanja, malo liječnika, zastarjela oprema: Je li baš u svakoj bolnici tako? Slika nije dostupna POZITIVAN REZULTAT SANACIJA Bolnice smanjile gubitke, trećina posluje s dobitkom

Inspektori su tijekom kolovoza obišli odjele kardiologije, neurologije i gastroenterologije. Zaključak je kako u svim tim bolnicama postoji prostor za naručivanje i obradu više pacijenata, jer su primjerice u jednoj bolnici zatekli na radu 7 od ukupno 20 zaposlenih neurologa. Zabilježili su da je svaki od njih u prosjeku obradio 5 pacijenata.

Snimili smo što sve zanima inspektore kad uđu u turistički objekt

'Bilo koja inspekcija koja se radi u vrijeme godišnjih odmora se ne može i ne smije smatrati mjerodavnom, dapače, doima se kao vrlo paušalna. HUBOL je sasvim zadovoljan s brojkama ambulantnih pregleda koji su odrađeni s obzirom da se odnosi na ambulantne preglede i da se radilo o godišnjim odmorima. Isto tako, pozivamo apsolutno na objektivizaciju rada u bolnicama, ali onda neka one uključuju i broj prekovremenih sati koje liječnici odrade preko ljeta, ali i preko cijele godine', kaže Ana Barić iz Hrvatske udruge bolničkih liječnika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook