Obavijesti Pretražite Navigacija
Još se ne zna uzrok

Inspekcije od jutra češljaju dom za starije u Andraševcu, gdje je u stravičnom požaru stradalo šestero ljudi

Izgorjeli starački dom u Andraševcu - 3
Izgorjeli starački dom u Andraševcu - 3 Foto: DNEVNIK.hr
U domu za starije i nemoćne Zelena oaza u Andraševcu od jutra je u tijeku inspekcijski nadzor kojim će se utvrditi je li bilo nepravilnosti u radu doma u kojem je u velikom požaru živote izgubilo šestero korisnika.

Od jutra traju izvidi inspekcije Ministarstva demografije i socijalne politike, Sanitarne inspekcije i Državnog inspektorata u domu za starije i nemoćne osobe Zelena oaza u Andraševcu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZELENA OAZA Vlasnicima doma za starije u Andraševcu određen istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke Slika nije dostupna Na internetu osvanuo oglas Prodaje se kuća bivšeg doma za starije i nemoćne u kojem je poginulo šestero ljudi?

''Trebamo pričekati da inspekcija napravi svoj posao pa ćemo na kraju dana znati kakva je situacija. Zasad je tu sve mirno, korisnici su zbrinuti, sve je u redu, pa ćemo vidjeti rezultate'', rekla je za DNEVNIK.hr Stanislava Erdelja, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Donja Stubica.

Trinaest štićenika zasad je još uvijek u domu, a ravnateljica CZSS-a kazala je da će se nakon utvrđivanja točnog broja ugovora koje je vlasnica sklopila i legalnosti rada doma odlučivati o premještanju korisnika u druge domove.

Božinović: Takve stvari ne bi se smjele događati

Na stravičan požar u domu Zelena oaza osvrnuo se i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Kazao je da je MUP-ova inspekcija zaštite od požara, vatrogastva i civilne zaštite Dom za starije posjetila kad se tražilo proširenje djelatnosti na dodatne objekte.

"Inspekcija civilne zaštite, to jest protupožarna inspekcija MUP-a, koliko je meni poznato, izašla je kada se tražilo proširenje djelatnosti, mislim da se radi o 2012. godini. Protupožarni inspektori izlaze na teren kad se neki objekt gradi ili stavlja u funkciju da bi ocijenili u kojoj mjeri on zadovoljava standarde protupožarne zaštite. Cijeli kompleks pitanja kojih nije malo sada je predmet kriminalističkog istraživanja, vidjet ćemo kakvi će biti zaključci i epilog", rekao je Božinović. Ministar je dodao i da se takve stvari u Hrvatskoj ne bi smjele događati.

Uzrok požara u kojem je smrtno stradalo šestero štićenika doma još uvijek nije poznat. Djelatnice u domu tvrde da poginuli nisu bili ostavljeni bez nadzora, a vlasnici, ako joj se dokaže krivnja za smrt štićenika, prijeti do 15 godina zatvora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene