Obavijesti Video Pretražite Navigacija
čekaju se zaključci istraživanja

Božinović: "Protupožarna inspekcija MUP-a bila je u domu u Andraševcu kad se tražilo proširenje"

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović osvrnuo se danas na stravičan požar u Domu za starije u Andraševcu u kojem je poginulo šestero štićenika.

Božinović je kazao kako je MUP-ova inspekcija zaštite od požara, vatrogastva i civilne zaštite posjetila Dom za starije Zelena oaza kad se tražilo proširenje djelatnosti na dodatne objekte. 

Pročitajte i ovo Vatrogasci, ilustracija optužni prijedlog Drama na sjeveru Hrvatske: Polijevali gorivo po cesti i zapalili! Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja"

"Inspekcija civilne zaštite, to jest protupožarna inspekcija MUP-a, koliko je meni poznato, izašla je kada se tražilo proširenje djelatnosti, mislim da se radi o 2012. godini. Protupožarni inspektori izlaze na teren kad se neki objekt gradi ili stavlja u funkciju da bi ocijenili u kojoj mjeri on zadovoljava standarde protupožarne zaštiteCijeli kompleks pitanja kojih nije malo sada je predmet kriminalističkog istraživanja, vidjet ćemo kakvi će biti zaključci i epilog", rekao je Božinović te dodao kako se takve stvari u Hrvatskoj ne bi smjele događati. 

Podsjetimo, još se utvrđuje uzrok požara koji je odveo u smrt šestero korisnika doma za starije u Andraševcu. Djelatnice doma tvrde da poginuli nisu bili ostavljeni bez nadzora, a vlasnica doma odbija pred kamere. Dokaže li joj se krivnja za smrt štićenika, prijeti joj 15 godina zatvora.

Dan poslije tragedije u Andraševcu korisnici ilegalnog obiteljskog doma za starije u nedjelju su premješteni. Neki su se vratili obitelji, a neki su premješteni u drugi dom.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene