Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović osvrnuo se danas na stravičan požar u Domu za starije u Andraševcu u kojem je poginulo šestero štićenika.


Božinović je kazao kako je MUP-ova inspekcija zaštite od požara, vatrogastva i civilne zaštite posjetila Dom za starije Zelena oaza kad se tražilo proširenje djelatnosti na dodatne objekte. 

Vezani članci Požar BMW-a u Zagrebu Vatrena noć na zagrebačkim Srednjacima: Planuo BMW X5, vatra se proširila na još jedan auto Davor Bozinovic odrzao je bilateralni sastanak sa saveznim ministrom unutarnjih i domovinskih poslova i graditeljstva SR Njemacke, Horstom Seehoferom Njemački ministar policije nema prigovora: Hrvatska policija ispravno štiti granicu

"Inspekcija civilne zaštite, to jest protupožarna inspekcija MUP-a, koliko je meni poznato, izašla je kada se tražilo proširenje djelatnosti, mislim da se radi o 2012. godini. Protupožarni inspektori izlaze na teren kad se neki objekt gradi ili stavlja u funkciju da bi ocijenili u kojoj mjeri on zadovoljava standarde protupožarne zaštiteCijeli kompleks pitanja kojih nije malo sada je predmet kriminalističkog istraživanja, vidjet ćemo kakvi će biti zaključci i epilog", rekao je Božinović te dodao kako se takve stvari u Hrvatskoj ne bi smjele događati. 

Podsjetimo, još se utvrđuje uzrok požara koji je odveo u smrt šestero korisnika doma za starije u Andraševcu. Djelatnice doma tvrde da poginuli nisu bili ostavljeni bez nadzora, a vlasnica doma odbija pred kamere. Dokaže li joj se krivnja za smrt štićenika, prijeti joj 15 godina zatvora.

Dan poslije tragedije u Andraševcu korisnici ilegalnog obiteljskog doma za starije u nedjelju su premješteni. Neki su se vratili obitelji, a neki su premješteni u drugi dom.