Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

'U ime obitelji' prigovara

Selektivna memorija Vesne Pusić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'U ime obitelji' upozorava kako je ministrica Vesna Pusić u UN-u upozorila na često nasilan odnos hrvatskih građana prema LGBT osobama, no da nije spomenula desetke napada na njihove volontere i odnos Vlade prema njima.

Na svojim stranicama, inicijativa 'U ime obitelji' izrazila je zabrinutost zbog, kako kažu, pristranog izvješćivanja ministrice Pusić na sastanku u UN –u 'gdje se Hrvatska 26. rujna Hrvatska priključila asocijaciji 11 zemalja nazvanih 'Lesbian, gay, bisexual, transgender Core Group'.

Tekst prenosimo u cijelosti:

'Ministrica Pusić u ime Republike Hrvatske potpisala je tzv. 'Deklaraciju o prestanku nasilja i diskriminacije prema pojedincima na osnovi seksualne orijentacije i rodnog identiteta' koja između ostalog, LGBT prava svrstava u ljudska prava.

Dok je aktualna ministrica izvijestila u UN-u o 'nezadovoljavajućem i često nasilnom odnosu hrvatskih građana prema LGBT osobama', pri čemu je navela splitski primjer od prije dvije godine, propustila je to isto tijelo izvijestiti o nezadovoljavajućem ponašanju Vlade RH, u kojoj je i sama ministrica, te nepoštivanju prava građana da se na referendumu izjasne je li brak zajednica žene i muškarca.

Isto tako, aktualna ministrica propustila je izvijestiti o nezadovoljavajućem i često nasilnom odnosu dijela hrvatskih građana koji su napadali volontere Građanske inicijative „U ime obitelji“. U svibnju je ove godine, tijekom izjašnjavanja građana RH o raspisivanju referenduma, policiji prijavljeno više od 50 napada u manje od 10 dana'
, stoji na njihovoj stranici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U organizaciji udruga Referendum o braku: U subotu u središtu Zagreba marš 'Glasam protiv' Slika nije dostupna Europa zabrinuta Upozorenje Hrvatskoj: Pazite da ne diskriminirate gay osobe

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene