Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ingrid Antičević Marinović zatražila istragu novinskih napisa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Ivica Račan izvjestio je novinare da je Ingrid Antičević Marinović, koja je nedavno podnijela ostavku na dužnost potpredsjednice stranke, to učinila na vlastiti zahtjev, te da je sama zatražila da se istraže novinski napisi u kojima stoji kako je kada je bila ministrica pravosuđa, u dva slučaja pogodovala svom suprugu, zadarskom odvjetniku Marku Marinoviću.


'Javnost zanima rezultat istrage, a ne interpretacije', rekao je Račan na okupljanju SDP-a u zagrebačkom Boćarskom domu.

Pročitajte i ovo Ministar Božinović pozvao je Bojana Ivoševića da da ostavku Policajac u sačekuši? Božinović pozvao Puljkova zamjenika na radikalan potez: "Uvijek kad im nešto propadne za to prozivaju splitsku policiju..." Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV Šok u Splitu zbog ostavke Tko je novi šef splitske policije? "Pamti ga se i kao glavnog ravnatelja policije s najkraćim stažem"

Naglasio je kako se njegova stranačka kolegica i SDP-ova saborska zastupnica nalazi u teškoj situaciji, te je zato zatražila od vodstva stranke da jedno vrijeme bude odsutna iz politike i stranačkog rada.

'Mi smo to prihvatili iz ljudskih razloga', rekao je Račan.

Upitan hoće li Ingrid Antičević Marinović sudjelovati u predizbornoj kampanji SDP-a, Račan je ponovio kako se ona nalazi u teškoj situaciji, da nije došla ni na današnje stranačko okupljanje, te da u SDP-u uvažavaju njezin stav.

Ingrid Antičević Marinović ostavku na dužnost potpredsjednice
SDP-a podnijela je prije tri dana, želeći, kako je navela u priopćenju za javnost, spriječiti da se 'podmetanja i prljavštine' u medijima o njoj i njezinom suprugu koriste protiv SDP-a.

Jutarnji list objavio je da je 2002., kada je bila ministrica
pravosuđa, pogodovala klijentu svoga supruga u dobivanju dvaju sudska spora kojima je pokušavao steći pravo na benzinsku crpku, dok je tjednik Globus objavio kako policija sumnjiči njezina supruga da je pokušao kod nje, kao ministrice, ishoditi pomilovanje za splitskog dilera koji mu je bio klijent.

Ona je u priopćenju odbacila optužbe u medijima, navodeći kako se nikada nije miješala u odvjetnički posao svoga supruga, te kako se on nikada nije miješao njezin politički rad.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene