Zagreb je bogatiji za još jednu fontanu, ovoga puta ona je izgrađena na Britanskom trgu, oko čijeg se uređenja posljednjih dana digla velika prašina.


Radovi na Britanskom trgu počeli su prošlog ljeta, a prije nekoliko dana, bageri su opet imali posla. Zelenu površinu oko fontane rebalo je smanjiti, jer autobusi nisu mogli slobodno prometovati.

Vezani članci Oznaka za opasnost u blizini škole u centru Zagreba - 3 Dok se roditelji pitaju trebaju li djeca s kacigama do škole, Bandić tvrdi: ''Ako cigla padne nekome na glavu, podnosim ostavku'' Nina Kraljić - 1 Nina Kraljić dobila novčanu donaciju od Bandića koju je sama tražila: Iz Grada Zagreba objasnili da je to unikatni etnoprojekt

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je novouređeni sjeverni dio Britanskog trga. Prema njegovim riječima ovo je samo početak uređenja tog dijela Zagreba.

No, fonatana se očito ipak nije svima svidjela. Naime, jedan muškarac s natpisom na majici "jesmo se za ovo borili" se popeo na još službeni neotvorenu fontanu te je u nju - urinirao. Bandićevo osiguranje je potrčalo za njim i uhvatilo ga, a okupljeni građani su tražili da ga privede i policija.

U policiji su nam rekli da nisu zaprimili dojavu o incidentu te da s njihove strane nije bilo nikakvih postupanja.