Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan od najbogatijih saborskih zastupnika postao je jedan od najbogatijih predsjedničkih kandidata.


Provjerili smo odakle Ivi Josipoviću, sveučilišnom profesoru debela imovinska kartica te kako je stekao stanove i pozamašnu ušteđevinu.

Vezani članci Promotivno pivo Andree Jerenić, kandidatkinje za gradonačelnicu Zaboka - 2 Jedna kandidatkinja svoje lice stavila je na pivo, a Blaženko Boban svojim promotivnim materijalom zapalio je društvene mreže Provjereno: Stiže nam predizborni cirkus - 9 Izborni cirkus je pred vratima, natječu se komičari, pjevači, optuženici, pa čak i – Sizif!: "Kod nas se korupcija percipira kao nešto normalno"

Sve što ima, kaže Josipović, stekao je radom ili naslijedio od roditelja. Dva stana u Zagrebu, oba preko sto kvadrata, jedan vrijedan 900 tisuća kuna, a drugi naslijeđen. Ima auto vrijedan oko 170 tisuća kuna. Ostala pokretna imovina iznosi mu oko 160 tisuća eura. Supruga također ima dva stana svoj automobil i imovinu. 'Mi nemamo nikakve velike vrijednosti u slikama i namještaju imamo jedan prosječan standard i puno ulažemo u knjige i CD-ove', rekao nam je Josipović.

>> Mesić će ipak podržati Ivu Josipovića?

Do 400 tisuća kuna godišnje zaradi od umjetničke i pravničke djelatnosti. Mjesečno mu sveučilište plaća 7 tisuća, 5 zaradi na nastavnoj djelatnosti, a oko 70 tisuća na imovini i kapitalu. Ivo Josipović sudjelovao je u pisanju zakona o autorskim pravima istovremeno je član društava skladatelja, jedan od osnivača ZAMP-a, član glazbene unije, ali i sam autor. 'Imam koristi oko 15 tisuća kuna godišnje što se tiče autorskih prava', objašnjava Josipović. Nedavna afera s novcima na računu posmrtne pripomoći, zbog koje je profesor Kregar dobio po prstima, povezuje se s i s Josipovićem. No Josipović je bio spreman na takva pitanja i sa sobom je ponio papire koji pokazuju kako on s tim nema nikakve veze.

'Ja nisam imao razloga dobiti po prstima jer nije točno da nikakvi novci nisu preneseni posmrtnoj pripomoći, zapravo imam pripremio sam se', istaknuo je Josipović, vadeći spomenute papire iz džepa. Imovinska kartica Ive Josipovića jedna je od najiscrpnijih i najdetaljnijih, a sastavljena je na čak četiri stranice.