Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjene u 4 godine

Članovi vlade Zorana Milanovića predali su imovinske kartice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posebno zanimljiva je imovinska kartica šedljivog Arsena Bauka.

Članovi Vlade Zorana Milanovića, kao i sam bivši premijer, predali su imovinske kartice nakon završetka mandata iz kojih je moguće iščitati što se kada je u pitanja njihova imovina promijenilo u zadnje 4 godine.

Posebno zanimljiva je imovinska kartica šedljivog Arsena Bauka.

Ministar uprave u Milanovićevoj Vladi danas ima ušteđevinu od 969.000 kuna i 81 tisuću eura. Kada je preuzeo ministarsku dužnost prije 4 godine taj iznos bio je znatno manji. Tada je u imovinskoj kartici naveo da ima ušteđenih 676 tisuća kuna i 53 tisuće eura.

Pročitajte i ovo Arsen Bauk otkrio kada će SDP predati liste za izbore Dotaknuo se i Grbina Bauk otkrio kada će SDP predati svoje liste: "Kandidat za premijera ne postoji u hrvatskom pravnom poretku" Arsen Bauk Kritike i pohvale Bauk nakon izjave europske tužiteljice Kovesi: "Premijera nakon europske šamarčine očekuje šamarčina hrvatskih građana"

O Baukovoj štedljivosti pisalo se i kada je postao ministar. Naime, polovicu ušteđevine od milijun i 200 tisuća kuna uštedio je u zastupničkom mandatu samo od plaće. Otkrio je tada svoju tajnu.

'Živio sam relativno skromno, otprilike kao i drugi građani. Meni je veća enigma kako su drugi uspjeli potrošiti, ali možda bolje da ne istražujem zato što bi mogao doći na ideju da ja krenem trošiti, a onda to ne bi bilo baš u skladu s ovim bračkim porijeklom', poručio je Bauk 2012. godine.

Bivši ministar financija Boris Lalovac danas kao saborski zastupnik zarađuje 15.719 kuna. Iz njegove imovinske kartice vidljivo je da je kredit u švicarskim francima konvertirao u eure. Naime, u imovinskoj kartici koju je predao na počeku obnašanja ministarske dužnosti naveo je da ima kredit u iznosu 129.789 švicarskih franaka, a u imovinskoj kartici koju je predao 17. veljače ove godine stoji da taj kredit iznosi 75.173 eura.

Ministar prometa u Vladi Zorana Milanovića, Siniša Hajdaš Dončić u novoj imovinskoj kartici ima dvije oranice manje nego prije 4 godine kada je počeo obnašati ministarsku dužnost. A za te dvije oranice izvlastile su ga Hrvatske ceste radi izgradnje brze ceste na dionici Zlatar Bistrica-Andraševac. Isplaćeno mu je 51.365,65 kuna za izvlaštenih 1147 m2 i 1121 m2.

Bivša potpredsjednica vlade Vesna Pusić danas ima ušteđevinu od 70.000 eura koja je stečena nasljedstvom i 13.200 švicarskih franaka za koje stoji da su stečeni kupnjom od drugih izvora dohotka. Njezin suprug ima ušteđevinu od 900.000 američkih dolara koju je stekao nasljedstvom i 85.000 eura koje je stekao prodajom imovine.

Na početku obnašanja dužnosti ministra zdravlja Siniša Varga imao je kuću od 300 kvadrata, dok je danas vlasnik stana od 133 kvadrata. Promijenilo se i stanje u obiteljskom voznom parku pa je prodao motocikl Yamaha i automobile Renault Clio in Alfa Romeo i danas supruga i on voze Mercedes C klase proizveden 2004. godine i Toyotu hibrid.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene