Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radnici Gredelja

'Imamo potencijala, ali očito je odluka s više razine da Gredelj nestane'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici tvornice željezničkih vozila Gredelj okupili su se na prosvjednom skupu.

Radnici se ne mire s planovima Uprave i otpuštanjem više od 700 radnika i tvrde kako nije riječ o restrukturiranju već gašenju tvrtke. Po njihovom mišljenju, Vlada i Uprava guraju Gredelj u stečaj. Prošloga tjedna predan je zahtjev za pokretanje stečajnog postupka. '760 nas je i imamo potencijala da radimo, imamo i poslova, ali očito to je odluka s više razine da Gredelj nestane', kazao je radnik Damir Jambrović.

>> Josipović: Samo nas ulaganje može izvući iz krize

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Sindikati u Petrokemiji - 9 Smanjenje plaća Prvi potez novih vlasnika Petrokemije gura radnike u prosvjed: "Tako ne bi radili da planiraju proizvodnju"

'Gredelj smeta Vladi i ljudima na HŽ-u. Gredelj, ovakav kakav jest, ima vrijednost sigurno milijardu i pol, znači on je faktički u plusu. I tu se najvjerojatnije radi o natječaju za 44 vlaka, tu se oni sad najvjerojatnije guraju Končaru da bi samo Gredelj imao nekakvih 10 posto udjela', rekao je Željko Starčević, predsjednik sindikata remorter Gredelj.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene