Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lijepa priča iz Našica

Josipović: Samo nas ulaganje može izvući iz krize

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Vrijeme je da razumijemo da poticanje poduzetništva ne znači zakidanje nekog radničkog prava, to znači otvaranje novih radnih mjesta', rekao je Josipović na otvaranju pogona nove tvornice.

Hrvatska farmaceutska tvrtka dodataka prehrani i prirodnih lijekova otvorila je danas u Našicama novi proizvodni pogon, površine 1.500 četvornih metara, u kojem će biti zaposleno oko 50 radnika. Otvorio ga je predsjednik Republike Ivo Josipović. 'Vrijeme je, kazao je, da prepoznamo da su pojedinac koji želi uložiti, firma koja želi uložiti, osobe koje su kreativne, znaju i mogu, jedini izlaz iz ove krize. Država mora reducirati procedure, skratiti trajanje postupaka, smanjiti broj dozvola i učiniti sve da privuče ljude koji žele i mogu investirati', rekao ej predsjednik.

Pročitajte i ovo Provjereno donosi priču o hororu u petrinjskoj tvornici - 9 Pritisak poslodavaca Smrskana ruka, otkinuti prsti, spaljene ruke: Horor u hrvatskoj tvornici, radnice progovorile o groznim uvjetima Tvrtka MB Namenska U Srbiji Eksplozija u vojnoj tvornici: Vidi se gusti crni dim, ozlijeđeni prevezeni u bolnicu

'Možemo donijeti stotine zakona, deklaracija, stotine lijepih proklamacija na političkoj razini, ali to neće promijeniti stvari. Našu stvarnost koja nije dobra promijenit će ljudi poput obitelji Lalić koji su voljni uložiti, riskirati, svoje znanje, talent i imovinu uložiti u boljitak', - zaključio je kazavši da danas često svakog poduzetnika gledamo kao "sigurno je lopov čim nešto ima", a zbog nezakonite i nemoralne privatizacije, što tako ne smije biti.

'Vrijeme je da razumijemo da poticanje poduzetništva ne znači zakidanje nekog drugog, nekog radničkog prava, to znači otvaranje novih radnih mjesta. Imamo novu tvornicu i nova radna mjesta - ovo je trenutak optimizma i važna poruka za cijelu Hrvatsku', zaključio je Josipović.

Vlasnik Tomislav Lalić u novi je pogon uložio 3,5 milijuna eura investicija. Vlastitih 30 posto sredstva, ostalo krediti banaka. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene