Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Idealno vrijeme za viroze

Zbog južine osjećate umor i glavobolje? Evo savjeta kako sačuvati zdravlje

Prehlada i viroza (Ilustracija: Luka Stanzl/PIXSELL)
Prehlada i viroza (Ilustracija: Luka Stanzl/PIXSELL)
Aktualno Galerija +0 Prehlada i viroza (Ilustracija: Luka Stanzl/PIXSELL) Galerija 1/1 >>
Jugo i visoke temperature stvaraju velik problem kroničnim bolesnicima pa je povećan broj pacijenata u hitnim službama. Pacijenti se žale na umor, malaksalost, vrtoglavice, glavobolje.

Južina je privela pacijente na hitni bolnički prijem u Dubrovniku. ''Uvijek kada je ovakvo vrijeme s južinom, dolazi nam veći broj pacijenata s pogoršanjem neke kronične slike u vidu srčanih bolesnika, astmatičara'', rekla je Andrea Putica sa Hitnog prijema u Općoj bolnici Dubrovnik.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave" Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Zbog visokih temperatura za ovo doba godine u porastu su i viroze. ''Virusi se množe i puno pacijenata je došlo s respiratornim infekcijama uzrokovanim virusima i s crijevnim virozama koje idu s proljevima. Ne izlagati se pretjeranim fizičkim i psihičkim naporima, uzimanje tekućine i dosta C vitamina', savjetuje dr. Gordana Stajminger.

Građani se žale na umor, mlaksalost, vrtoglavice, bolove. Uz savjete liječnika i terapije tko može neka uživa u prirodi, jer jugo itekako ima svoje čari.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene