Obavijesti Video Pretražite Navigacija
STIGLA JE JESEN

Iskoristite dan jer stiže nova doza kiše i hladnoće, a u jednom području moglo bi biti i opasno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Promjena vremena nam je donijela osjetno zahladnjenje. Još u petak je u 14 sati sunce grijalo do 28 stupnjeva, a samo 24 sata kasnije vrijeme je bilo oblačno, vjetrovito i osjetno hladnije sa svega 13 stupnjeva. Danas biti nešto toplije, ali već će u ponedjeljak doći do nove promjene, koja će ponovno donijeti kišu, jak vjetar i niže temperature.

Nedjeljno jutro će biti djelomice sunčano, a tek rijetko gdje može pasti još malo kiše. Na moru će još uvijek biti bure, uglavnom umjerene, ali podno Velebita na udare i jake. Jutarnja temperatura će u unutrašnjosti iznositi između devet i 13, a uz obalu uglavnom oko 20 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nadprosječno toplo Red sunca, red kiše: Prognostičar Dnevnika Nove TV otkriva kakav će biti nadolazeći vikend Sunčan dan u Zagrebu Vremenska prognoza Planirate kraj tjedna provesti otvorenom? Meterolog otkriva kakvo vas vrijeme čeka

U nastavku dana u središnjoj Hrvatskoj će biti sunčano. Osim toga, bit će i desetak stupnjeva toplije te će temperatura iznositi do 25 stupnjeva.

I u Slavoniji će biti više manje sunčano. Nakon jučerašnjeg sjevernog vjetra zapuhat će južina, a temperatra će i ondje biti viša nego jučer.

Nedjelja će i na sjevernom Jadranu i u gorju biti ugodnija od subote. Doduše, ondje još uvijek neće biti potpuno stabilno, ali će zato bura oslabjeti i okrenuti na jugo. Uz sunčanije i manje vjetrovito vrijeme, i ondje će biti toplije.

U Dalmaciji će nastavak dana biti sunčan. Ondje se promjena svakako i najmanje osjetila, barem u vidu pada temperature, pa će i danas ona iznositi do 28 stupnjeva.

U ponedjeljak na kopnu slijedi nova promjena vremena koja će nam donijeti kišu i jak sjeverni vjetar. Uz sve to, stići će i hladniji zrak pa će već u ponedjeljak, ali osobito od utorka, biti hladnije.

I na moru će u ponedjeljak biti oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Osim toga, zapuhat će umjerena, jaka pa i olujna bura zbog koje će osim nižih temperatura biti i problema u prometu.

Po podacima Meteoalarma, za ponedjeljak je za Istru i Primorje te posebno Velebitski kanal zbog vjetra izdano upozorenje, i to za Istru i Primorje narančasto, a za područje Velebitskog kanala crveno. Ističu kako će vremenske prilike na tom području biti opasne i upozoravaju stanovnike i posebno pomorce na oprez.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene