Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sezona iznad očekivanja

Gužve ne prestaju: ''Nismo ovo očekivali, za sada smo prezadovoljni''

Aktualno Galerija +0 Jelena Ivulić iz Jadrolinije Galerija 1/1 >>
Velike gužve i smjena gostiju obilježavaju i ovaj vikend kolovoza. Najduža su čekanja na graničnim prijelazima. U Hrvatskoj se još uvijek odmara više od milijun gostiju.

Granični prijelazi, trajektne luke, autobusni kolodvori. I ovog vikenda - mravinjak. Unatoč gužvi i vrućini u splitskoj trajektnoj luci turisti veselo pozdravljaju. Otočani su već nešto tanjih živaca jer ne mogu be gužve i čekanja obaviti poslove zbog kojih su došli.

Smjena gostiju vidi se i na granici. Kilometarske kolone na ulazu i izlazu iz države. Da bi ih barem malo osvježili, Hrvatska turistička zajednica dijelila je oko 7500 boca vode na granici.

Ukupna turistička statistika je još uvijek dobra. Od ponoći do 12:30 danas je kroz Lučko prošlo čak 24.789 vozila. Dok je u istom periodu vikenda 2019. prošlo 23.957, pokazuju podaci Hrvatskih autocesta. A u Hrvatskoj se trenutačno odmara 1,01 milijuna turista, od kojih je 890.000 stranih. Najviše je Nijemaca.

Jadrolinija bilježi odlične rezultate

U Splitu je reporter Mario Jurič razgovarao s Jelenom Ivulić iz Jadrolinije o vikendu, gužvama i usporedbi ove sezone s prošlim.

Prihodi Jadrolinije su na 85 posto iz 2019. godine, a ukupno se trajektima vozilo 5,3 milijuna putnika i 1,7 milijuna vozila do 15. kolovoza.

Ovaj vikend je 85.00 putnika i 18.000 vozila koristilo usluge Jadrolinije. Danas su imali dvije izvanredne linije prema Supetru.

"Očekujemo više povrataka. Ne možemo reći da smo očekivali ovako dobru sezonu, zasad smo prezadovoljni", komentirala je Ivulić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna sukošan i brač VIDEO Vatrogasci dobili bitku i obranili kuće: Oba požara u Dalmaciji uspješno lokalizirana

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna imaju svoje razloge Novi kaos na pomolu? Orban navodno planira izlazak Mađarske iz EU-a: "Vrijeme je za razgovor o Huxitu"

Velika gužva nastane kada nekoliko trajekata pristane u isto vrijeme.

"Mi smo cesta prema našim otocima. Imamo 14 linija prema Supetru, šest ili sedam linija prema Starigradu - trajekti moraju dolaziti i odlaziti. Pritisak vozila zaista je velik, ali što možemo tu. Jednostavno luka Split ne može progutati sva ta vozila", izjavila je.

Nadaju se da će idućih dana i tjedana ostati u dobrom ritmu. Očekuju veće povratke i vesele se rujnu. "Nadamo se da će nas epidemija još uvijek poštedjeti", zaključila je.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr



 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene