Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smjena turista

Velike gužve na cestama, graničnim prijelazima i u trajektnim lukama: Pogledajte ogroman red za katamaran

Putnici na izlazu iz Srbije prema Hrvatskoj, na graničnom prijelazu Bajakovo – Batrovci, čekaju više od tri sata, u koloni dužoj od četiri kilometara, javljaju reporteri u subotu prijepodne s lica mjesta.

Hrvatski autoklub javlja da je na većini cesta pojačan promet u smjeru mora i unutrašnjosti, osobito na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče u oba smjera, autocestama A2 Zagreb-Macelj i A7 GP Rupa-Diračje u smjeru Slovenije, A3 Bregana-Lipovac u smjeru Zagreba te A6 Rijeka-Zagreb u smjeru Rijeke.

Pročitajte i ovo Ljetovanje - 3 Ljeto je sve bliže Mnogi već planiraju godišnji odmor, a čini se da će trebati podebljati budžet: "Pred nama je rekordna sezona" Autocesta, ilustracija objavio HAK Oprezno na autocesti A3: Zbog prometne nesreće vozi se jednim trakom

Gužve su i na Krčkom mostu u oba smjera, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Istarskom ipsilonu prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, kod tunela Učka i čvora Matulji, Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima, u trajektnim lukama i pristaništima i na graničnim prijelazima. Na pojedinim dionicama cesta vozi se u kolonama u pokretu uz povremene kratkotrajne zastoje.

Duža su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima s BiH, Mađarskom, Srbijom i Crnom Gorom na ulasku u Hrvatsku te sa Slovenijom u oba smjera.

Čekanja u lukama

Hrvatski autoklub javlja da u pomorskom prometu nema poteškoća, no zbog povremeno povećane gustoće prometa tijekom dana moguća su čekanja u pojedinim trajektnim lukama i pristaništima.

Red za katamaran za Hvar fotografirao je reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič

Kolone na državnim granicama

Po službenim podacima Auto-moto saveza Srbije (AMSS) na tom se prijelazu čeka oko 60 minuta, no dodaje se kako pored zadržavanja na srbijanskoj granici treba dodati vrijeme koje se provodi na hrvatskim prijelazu, a koje se "u ovim danima pojačanog prometa najčešće mjeri satima".

Putnicima se sugerira da koriste manje granične prijelaze kod Šida, Sota, Bačke Palanke, Ljuba, a najmanji je promet na sjeveru na granici kod mjesta Sonta i Bezdan.

Ogromne su gužve i na graničnim prijelazima prema Mađarskoj, gdje se također čeka u kilometarskim kolonama po više sati. Najopterećeniji je granični prijelaz Horgoš – Röszke na sjeveru Vojvodine.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene