Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sukošan i brač

VIDEO Vatrogasci dobili bitku i obranili kuće: Oba požara u Dalmaciji uspješno lokalizirana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi požar u Dalmaciji, na području Sukošana. Na terenu su vatrogasci i kanaderi. Na Braču je požar lokaliziran oko 15:40 te vatrogasci natapaju teren.

U 14:42 izbio je požar na području Sukošana, u mjestu Gornje Raštane. Požar je lokaliziran u 17:30 sati, javlja Dalmacija danas.

Pročitajte i ovo Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren"

Zahvatio je travu, nisko raslinje, makiju i nisku hrastovu šumu na zasada neutvrđenoj površini.

U gašenju sudjeluje 20 vatrogasaca s 10 vatrogasnih vozila s područja Zadarske županije te tri protupožarna zrakoplova Canadair.

 

Iz DVD-a Sukošan javio nam se vatrogasac koji je na terenu. "Na terenu smo, teško je. Dosta je teško, branimo kuću po kuću, spasili smo puno toga. Situacija se smirila, nije više tako strašno kao što je bila", objasnio je.

Gori i na Braču

Oko 14:30 sati još je jedan požar zahvatio područje Novog Sela na otoku Braču.

Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje, makija i borova šuma na zasada neutvrđenoj površini.

U gašenju požara je sudjelovalo 40 vatrogasaca sa 15 vatrogasnih vozila iz operativnog područja Brač, te jedan Air Tractor. Zbog požara koji je bio u blizini kuća, morali su isključiti napon električne energije.

Nikola Martinić Dragan, zapovjednik supetarskih vatrogasaca rekao nam je da su vatrogasci lokalizirali požar oko 15:40 te se trenutno radi na natapanju terena. Također, vatrogasci se povlače s tog područja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene