Obavijesti Video Pretražite Navigacija

I umirovljenici imaju svoje sportske susrete!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četvrti sportski susreti umirovljenika Hrvatske otvoreni su danas u Zaprešiću, u organizaciji Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Na Sportskim susretima predviđeno je sudjelovanje oko 1000 starijih osoba iz cijele Hrvatske, od čega 400 natjecatelja podijeljenih u 21 ekipu.

Pročitajte i ovo Sandra Benčić Najavili rast Možemo! predstavio program za umirovljenike: "Sve jednokratne mjere su prevara, mirovina nije milostinja" Umirovljenica, ilustracija Objavio HZMO Poznato kada stižu mirovine: Osim povećanja, stiže još jedno iznenađenje za dio korisnika

Cilj tog programa Ministarstva jest druženje i afirmacija starijih osoba kroz športsko-rekreacijske aktivnosti, a za njegovu provedbu Ministarstvo je ove godine izdvojilo oko 800.000 kuna, rekla je ministrica Jadranka Kosor, otvarajući Susrete. 

Ministrica je zahvalila na suradnji Matici umirovljenika Hrvatske, Sindikatu umirovljenika Hrvatske i Gradu Zaprešiću, kaže se u priopćenju iz Ministarstva.

Rekla je kako je Ministarstvo u dosadašnjem mandatu, kroz
novopokrenute programe međugeneracijske solidarnosti, otvorilo 14 dnevnih boravaka za starije osobe i pokrenulo 44 programa pomoći u kući za starije osobe, a najavila je skoro otvorenje nova tri dnevna boravka za starije osobe u gradovima Donjem Miholjcu, Otoku i Starom Gradu na Hvaru. Istaknula je kako je programima međugeneracijske solidarnosti obuhvaćeno oko 9.000 osoba starije životne dobi. 

Podsjetila je i da je model povrata duga umirovljenicima iznađen u mandatu ove vlade.

Nazočne su pozdravili župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, gradonačelnik Zaprešića Željko Turk i predsjednik Matice umirovljenika Hrvatske Vladimir Lokmer.

Potpredsjednica Kosor otvorila je u Zaprešiću i izložbu umjetničkih radova umirovljenika u organizaciji Sindikata umirovljenika Hrvatske, kaže se u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene