Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolest kao opravdanje?

I Kutle slijedi već poznati obrazac osuđenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slijedeći već poznati obrazac osuđenika i Miroslav Kutle prešao je hrvatsku granicu.

Posljednjih dana Kutle se nije pojavio na ročištima za nekoliko sudskih postupaka koji se protiv njega vode u Zagrebu. Kao opravdanje na sud je poslao medicinsku dokumentaciju.

Pročitajte i ovo Objavljena je snimka miniranja kamenoloma zbog kojeg je došlo do odrona miniranje kamenoloma VIDEO Pogledajte snimku zastrašujućeg odrona kod Mostara: Odnio je tri automobila Odron kod Mostara nema struje VIDEO Užas kod Mostara: Tri automobila propala u jezero nakon odrona

>> Kutli se i za hrvatske prilike predugo sudi

>> 'Ako otvoriš paštetu iz nje izlazi Miroslav Kutle'

>> Je li Kutle pobjegao u BiH?

Miroslav Kutle je fotografiran u Mostar ispred bolnice gdje se navodno žalio da ga steže u prsima pri brzom hodanju po stubama, da je psihički opterećen, slabo spava i povremeno mu srce preskače. Mostarski liječnik naručio ga je na ultrazvuk na dan kad se trebao pojaviti na ročištu u Zagrebu.

Tamo njegova prva pravomoćna presuda za slučaj malverzacija u Gradskom podrumu visi na oglasnoj ploči već danima. 'Presuda se okrivljeniku, odnosno u ovoj fazi osuđeniku nije mogla dostaviti s obzirom da nije sudu prijavio promjenu adrese. Njemu je presuda dostavljena na oglasnoj ploči suda i istekom roka od 15 dana smatrat će se da je dostava presude uredno izvršena. Nakon toga sud upućuje nalog za izvršenje kazne zatvora, objašnjava Dražen Kevrić s Općinskog kaznenog suda Zagreb.

A slučaj oko Kutle počeo je još 1994. kada je u jeku rata i privatizacijske pljačke protiv tada nedodirljivog Kutle kaznenu prijavu podignuo Tomislav Karamarko, tadašnji šef zagrebačke policije koji je nakon toga smijenjen. Slučaj se toliko dugo otezao, da je čak i Gradski podrum prije otišao u stečaj.

Da je netko zakazao, najbolje govore brojke. Protiv najpoznatijeg junaka privatizacije već se godinama vode deseci sudskih postupaka. Uz Gradski podrum, sumnjiči ga se za čitav niz drugih malverzacija kao što su njegovi vlasnički udjeli u raznim tvrtkama, tajnim udjelima u Podravci, Fimi mediji, a sumnja se da je i odgovoran jer je Kamensko otišlo u stečaj radi vrijednog zemljišta. Šteta se u svemu procjenjuje na stotine milijuna kuna, a Kutle medije cijelo vrijeme izbjegava. Prilika za novinare su samo dolasci su na sud ili izlasci iz policije.

'Sramota, manipuliranje. I sve drugo. Uhitili su me da me eliminiraju iz društvenog i javnog života', tako je komentirao Miroslav Kutle u lipnju 2009. godine.

Nekad najveći HDZ-ov tajkun, Miroslav Kutle sada čeka zatvor. Čovjek koji je u javnosti ostao najpoznatiji po rečenici 'kad stanem - padnem', nakon 16 godina doživljava upravo to.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene