Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka ga tjeralica

Je li Kutle pobjegao u BiH?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Miroslavu Kutli, koji je prošlog mjeseca pravomoćno osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora, zbog odlaska u BiH možda prijeti tjeralica.

Kutle nije dočekao uručenje presude za slučaj Gradski podrum, jer se već tjedan dana ne nalazi u Hrvatskoj, nego u susjednoj BiH. Trenutno se nalazi u Širokom Brijegu, a pojavio se i u mostarskoj bolnici na pregledu, zbog srčanih problema.

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Aleksandar Vučić prvim letom tvrtke Air Serbia stigao iz Beograda u Mostar - 2 Stigao prvi putnik VIDEO Pogledajte srdačne pozdrave Vučića i Čovića, zagrljajem obilježili važan trenutak

>> Ide u zatvor: Kutli pravomoćno 2 godine i 8 mjeseci zatvora

Općinskom sudu u Zagrebu poslao je dokumentaciju iz mostarske bolnice, u kojoj je navedeno kako ima problema sa srcem te kako treba strogo mirovati. S tim se nalazom nije složio sudski vještak kardiolog dr. Josip Vincelj iz KB Dubrava. Nakon što je pregledao nalaz, zaključio je kako Kutlu ništa ne sprječava da se pojavi na sudu i ročištima u drugim procesima, koji se vode protiv njega.

Od kazne ne može pobjeći

Kazneno vijeće suda treba odlučiti o Kutlinom pritvoru i raspisivanju tjeralice, na temelju spisa, kojeg im je uputila sutkinja Rahela Valentić, koja Kutli sudi u nekoliko slučajeva. Kutle je još 12. listopada došao u mostarsku bolnicu, žaleći se na srčane tegobe, a u dokumentaciji se sumnja da možda boluje od angine pectoris, što nam je potvrdio glasnogovornik suda Dražen Kevrić.

Odvjetnik Miroslava Kutle, Milan Radaković, rekao je kako nema kontakta sa svojim klijentom. Presuda Kutli trenutno se nalazi na oglasnoj ploči i ukoliko prođe još tjedan dana, sutkinja će poslati nalog za izvršenje te presude. Kutle, međutim, od kazne više ne može pobjeći, čak niti u BiH, s kojom je Hrvatska potpisala Sporazum o izvršavanju kaznenih sankcija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene