Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pomoć države

HZMO poziva dio umirovljenika da dostavi važan dokument

Ilustracija
Ilustracija Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix
HZMO je pozvao korisnike inozemne mirovine da dostave dokaze o visini primanja.

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) pozvao je u srijedu korisnike inozemnih mirovina da u online obrascu dostave dokaz o visini inozemne mirovine zbog isplate jednokratnog novčanog primanja (JNP) radi ublažavanja posljedica rasta troškova života.

Korisnici kao dokaz mogu dostaviti potvrdu banke iz koje se vidi neto iznos mirovine koji je uplatio inozemni nositelj za rujan 2023. ili izvadak iz bankovnog računa, iz kojeg se vidi neto iznos mirovine koji je uplatio inozemni nositelj za rujan 2023. godine.

Pročitajte i ovo Incident u New Yorku Memorijalni centar 9/11 UZNEMIRUJUĆA SNIMKA Muškarac se bacio naglavce u 9-metarski bazen, iza njega je ostao krvavi trag: "Napravio sam to za oca"

Kako bi se olakšao proces prijave, od srijede je na internetskim stranicama HZMO-a dostupan obrazac kojim je omogućena dostava dokaza o visini inozemne mirovine.

Pročitajte i ovo Izraelski napadi na Gazu - 2 Rat na Bliskom istoku VIDEO/FOTO Gaza uskoro ostaje bez struje

Iz HZMO-a naglašavaju kako će JNP biti isplaćen najkasnije u prosincu ove godine, a o točnom datumu korisnici će biti pravovremeno obaviješteni.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene