Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijedlog novog rasporeda

HŽ najavljuje normalizaciju putničkog prometa početkom travnja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još danas i sutra (30. i 31. ožujka) bit će pojačanih neurednosti u željezničkom putničkom prometu.

Normalizacija željezničkog putničkog prijevoza očekuje se početkom travnja, priopćio je u ponedjeljak HŽ Putnički prijevoz.

Pročitajte i ovo Štrajk u Njemačkoj U većini saveznih država Kaos u moćnoj europskoj zemlji - Javni prijevoz ne funkcionira, aerodromi u blokadi: "Sad je došlo vrijeme..." Ilustracija počinje u utorak Obećanoj zemlji prijeti potpuna paraliza? Najavljen najdulji štrajk strojovođa

Stručne službe HŽ Putničkog prijevoza izrađuju prijedlog novog rasporeda rada strojnog osoblja kojim bi se osigurao smjenski rad bez korištenja prekovremenih sati pa bi se početkom travnja situacija u željezničkom putničkom prometu trebala potpuno normalizirati, kaže se u priopćenju.

No još danas i sutra (30. i 31. ožujka) bit će pojačanih neurednosti u željezničkom putničkom prometu te se očekuje se da će najviše vlakova biti otkazano u zagrebačkom gradsko-prigradskom prijevozu, dok će dio vlakova u regionalnom prometu biti zamijenjen autobusima, upozoravaju u HŽ-u.

Dodaju da će u gradsko-prigradskom prijevozu grada Zagreba putnici, osim prigradskim vlakovima, biti prevoženi regionalnim vlakovima koji staju na kolodvorima i stanicama prigradskih vlakova.

Uprava HŽ Putničkog prijevoza za nezadovoljstvo putnika i brojne reklamacije tijekom ožujka odgovornim smatra Sindikat strojovođa Hrvatske i njegove članove jer su, kako navode, neodazivanjem na rad, to jest odbijanjem prekovremenog rada, doveli do otkazivanja vlakova i uvođenja autobusnog prijevoza na pojedinim relacijama.

'Sindikat strojovođa Hrvatske želi dokazati da u HŽ Putničkom prijevozu nedostaje strojovođa. Uprava smatra da to nije točno, a u prilog tome ide i činjenica da su od 1. svibnja 2014. do danas HŽ Putnički prijevoz napustila tek trojica strojovođa, a cijelo to vrijeme dnevno vozi više od 700 putničkih vlakova', kaže se u priopćenju.

Uprava tvrdi da do početka kolektivnih pregovora prekovremeni rad nije bio sporan te da je prosječno u veljači iznosio 4 sata, a u 2014. prosječno su mjesečno isplaćena 2,5 sata prekovremenog rada.

Ujedno najavljuje da će nastaviti kolektivno pregovarati i redovito se sastajati s predstavnicima svih reprezentativnih sindikata. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene