Saborski zastupnik HSS-a Davor Vlaović prepričao je da mu je donedavni stranački kolega Mladen Madjer priznao da je na večeri s Bandićem i ekipom dogovorio zapošljavanje kćeri.

Galerija


Svoja saznanja o prelasku Madjera u Bandićev saborski klub iznijet će i USKOK-u, gdje je pozvan u petak.

Vezani članci Sprovod Milana Bandića Zagrebački holding i direktor groblja oslobođeni zbog gužve na Bandićevu sprovodu Darinko Kosor, Andrej Plenković, i Branimir Glavaš (Foto: Patrik Macek/Davor Javorovic/PIXSELL) Plenkovića politički počeo javno ucjenjivati HSLS, isto sprema i Glavašev HDSSB, no u HDZ-u uopće nisu zabrinuti

Vlaović je za N1 potvrdio da je pozvan u USKOK. Čestitao im je na brzoj reakciji nakon prijave predsjednika HSS-a Kreše Beljaka zbog sumnji u nezakonite radnje donedavnih stranačkih kolega.

Otkrio je da mu je Madjer otkrio da je prve kontakte s Milanom Bandićem imao prošlog ljeta, i to vezano za zapošljavanje kćeri. "Na večeri s Bandićem i ekipom dogovorio je zapošljavanje kćeri. Nije ga tražio osobno Bandić da prijeđe u saborski klub Stranke rada i solidarnosti, nego njegovi suradnici. To nam je rekao nekoliko puta", kazao je Vlaović.

USKOK-u će reći sve što zna. "Pretpostavljam da su me zvali zbog bivšeg kolege Mladena Madjera, s kojim sam skoro dvije godine surađivao, bili smo maltene kućni prijatelji. Meni je nepojmljivo da se odlučio na taj korak jer je govorio protiv politike kupovanja mandata, prozivao Bandića. U HSS-u je imao slobodu javnog nastupa, a i slobodno je glasao, što je dokaz da se stranka ne vodi autoritarno. Baš me zanima kako će glasati sada u saborskom klubu stranke Milana Bandića", dodao je saborski zastupnik HSS-a Davor Vlaović.