Zagrebački vatrogasci u akciji spašavanja (Foto: Facebook/Vatrogasna postrojba Zagreb)
Zagrebački vatrogasci u akciji spašavanja (Foto: Facebook/Vatrogasna postrojba Zagreb) Foto: Facebook/Vatrogasna postrojba Zagreb

U srijedu, u ranim jutarnjim satima zagrebački vatrogasci dobili su dojavu o prometnoj nesreći na Sljemenskoj cesti. Mercedes C klase sletio je s ceste i visio iznad provalije.


Dvojica mladića od 19 i 18 godina završila su provaliji dubokoj 20 metara. Srećom, dvojica prijatelja prošla su s lakšim ozljedama, i to uglavnom masnicama. Mercedes vrijedan 40.000 eura je spreman za otpad.

Vezani članci U sudaru u Čakovcu poginuo motociklist Teška nesreća u Čakovcu: Motociklist poginuo u sudaru s automobilom Zagreb: Automobilom se zabio u terasu restorana - 1 Autom uletio na terasu restorana u Zagrebu pa pokosio dvije osobe koje su ondje sjedile

Poznati hrvatski rally vozač Juraj Šebalj na Facebooku je napisao da je upravo Sljemenska cesta opasna i za profesionalce, a kamoli za početnike. Navodi da je i sam na natjecanjima imao nekoliko nesreća te da se, iako je cesta jednosmjerna, vrlo često događa da naleti automobil iz suprotnog smjera. Kao posebnu opasnost navodi i bicikliste koje naziva "zagrebačkim kamikazama".

"Čitaj!
Sljemenska cesta opasna je i za profesionalce, a kamoli početnike.
1. Nema zaštitnih ograda, na kojem god mjestu da sletite, čeka vas dubok pad u bezdan
2. Iako je jednosmjerna, puno puta sam sreo automobil u suprotnom smjeru. Pitanje je samo kada će se to i vama dogoditi.
3. Ako niste profesionalac, ne očekujte da ćete znati gdje se točno nalazite na Sljemenu. Puno mjesta sliči jedno na drugo i vrlo lako se dovedete u iluziju da ste na nekom drugom mjestu.
4. Zagorska strana Sljemena je skliska. Mnogi su zavoji u kontra nagibu, a zagrebačka strana je uska i na mjestima ima odrona kamenja.
5. Sljemenska cesta građena je davno. Puno se zavoja zatvara iz blagih u jako oštre. Prometnih znakova nema!
6. Poštujte jedni druge na zagrebačkoj strani (uzbrdo i nizbrdo) i propustite brža vozila na označenim mjestima!
7. Iako se radi o domaćoj stazi, upravo ovdje sam imao nekoliko nesreća na natjecanju.
8. Mitove i legende o vožnji po Sljemenu ostavite za šank. Tamo se uvijek vozi brže. Nekoliko mladih života skončalo je na Sljemenu zbog čiste gluposti.
9. Na uzbrdici od Blizneca do vrha srest ćete puno biciklista u suprotnom smjeru. Ja ih zovem "zagrebačkim kamikazama". Samo se stvore ispred tebe bez ikakve najave.
Za bilo koje pitanje stojim na raspolaganju.
Ajd živjeli!", napisao je Šebalj na Facebooku.