Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj koji je šokirao Hrvatsku

Hrvatski liječnički zbor: "HZZO je znao za probleme doktora Jusupa, imali su dovoljno vremena da nešto poduzmu"

Doktor Goran Jusup (Foto: Provjereno) - 11
Doktor Goran Jusup (Foto: Provjereno) - 11 Provjereno
Aktualno Galerija +0 Doktor Goran Jusup (Foto: Provjereno) - 11 Galerija 1/1 >>
Veronika Pecolaj zaradila je prekršajnu prijavu zbog lažnog predstavljanja, jer je medijski istupala kao medicinska sestra u ordinaciji doktora Gorana Jusupa u Obrovcu.

Neslužbeno, zbog jučerašnje vidne uznemirenosti tijekom postupanja policije, pružena joj je i liječnička pomoć na odjelu psihijatrije u zadarskoj općoj bolnici.

Pročitajte i ovo Doktor Goran Jusup i Veronika Peccolaj (Foto: Provjereno Nova TV) Slučaj Obrovac Veći šok od posjeta ordinaciji doktora Jusupa bilo je ono što je uslijedilo: Izrugivanje i pranje institucija od odgovornosti Josipa Rodić (Foto: Dnevnik.hr) Slučaj koji je šokirao Hrvatsku Pacijenti dr. Gorana Jusupa bez liječnika: "Rješenja nema, svi mladi i sposobni su otišli"

Ministarstvo zdravstva pravda se kako je kontrola HZZO-a još prije medijskih objava uočila nedostatke i pokrenula postupak raskida ugovora s doktorom Jusupom, te da su u međuvremenu uputili i svoju zdravstvenu inspekciju.

Iz Hrvatskog liječničkog zbora uzvraćaju da su u HZZO-u za probleme doktora Jusupa znali već jako dugo, ali umjesto da mu pomognu, oni su te probleme, zbog nedostatka liječnika, uporno ignorirali.

"HZZO zna, kao institucija koja to treba znati, za bolest doktora Gorana Jusupa, više od 20 godina i bilo je dovoljno vremena da se na odgovarajući način i razgovara s liječnikom, ali i da se poduzmu odgovarajuće mjere“, kaže prim. doc. Petar Lozo, predsjednik Povjerenstva primarne zdravstvene zaštite.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene