Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srčana prijateljstva

Glazbenici se prisjetili druženja s Oliverom: ''U pet ujutro smo u hotelu sjeli za klavir, a onda je došao recepcioner...''

Petar Grašo (Dnevnik.hr)
Petar Grašo (Dnevnik.hr)
Aktualno Galerija Poznati žale za Oliverom (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Poznati žale za Oliverom (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr Petar Grašo (Dnevnik.hr) Petar Grašo (Dnevnik.hr) Poznati žale za Oliverom (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Poznati žale za Oliverom (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Poznati žale za Oliverom (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Poznati žale za Oliverom (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +1 Poznati žale za Oliverom (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/6 >>
Oliver Dragojević ostavio nam je srce i dušu kroz svoje pjesme. Sada ožalošćene poruke, stihove i pjesme njemu pišu - svi.

Oliver Dragojević bio je inspiracija i uzor brojnim generacijama danas poznatih glazbenika. "Ono što su Beatlesi bili za Liverpool, to je Oliver za Dalmaciju", kazao nam je pjevač Petar Grašo. A drugi poznati glazbenici to da ih je ova vijest jutros zatekla. Jer bez obzira što je prošlo godinu dana otkako je saznao za bolest, na njegov odlazak nitko se nije uspio pripremiti.

Pročitajte i ovo Koncert Želim život Zaklada Ana Rukavina Hvala vam na još jednom uspješnom humanitarnom koncertu ''Želim život'': Prikupljeno više od 900.000 kuna. ''Bila je ikona borbe za život'' Slika nije dostupna JEDAN I JEDINI Održan koncert u čast neponovljivog Olivera Dragojevića: "Nitko ga neće naslijediti. I bolje", "Nama ljudi ulaze u kuću jer misle da je muzej"

''S Oliverom je otišao jedan dio životne ljepote '', kazao je skladatelj Tonči Huljić.

''Izgubili smo ogromno blago, a s druge strane smo dobili i imamo jedno ogromno blago'', dodaje Grašo.

''Otišao je veliki Oliver... za galebom'', rekao je pjevač Goran Karan.

''Što bi rekli Dalmatinci, grop u grlu. Velik, velik, velik, najveći'', kazao je Ibrica Jusić.

''Da Olivera nije bilo vjerojatno ni u glazbenom smislu ne bi bilo mene. On je prvi uzeo moju pjesmu kad sam imao 16 godina'', prisjetio se Grašo.

''Nešto sam po tom klaviru prčkao i onda sam ugledao njega. Prvo sam se ukočio i onda sam se počeo trest i onda mi je prišao i ja sam se digao i naravno dao njemu mjesto za klavirom. On me vratio natrag da sjednem i rekao: 'Ne, ne, ti i ja ćemo mali sad zajedno'''', ispričao je glazbenik Tony Cetinski.

''Dao mi je ruku u tom trenutku kad je trebalo na neki način mi dat vjerodostojnost. Dao mi je svoj glas, svoje ime da stane uz moje iako u tom trenutku nas dva u istu rečenicu nikako ne bi stali'', rekao je Karan. ''Kako je lipi trag od jubavi on za sobom ostavia'', dodaje.

''Postao je neko opće dobro, neki opći manir u našim životima. Imaš, ne znam, jutarnju kavu, imaš dnevnik, imaš kišu, more, sunce, Olivera. To je nešto što mora trajati vječno, i što mora vječno živjeti'', priča Grašo.

Petar Grašo prepričao je jednu anegdotu njihovog zajedničkog druženja: ''U pet ujutro smo se vratili u hotel i sjeli za klavir, nije nam bilo dosta naravno. I onda je došao recepcioner i rekao u 6 ujutro da nas moli da se maknemo. Da mu je jako žao da mora Grašu i Olivera otjerati, ali da mora jer da se gosti koji spavaju jako bune.

Jusić otkriva da je glazbenom velikanu najdraži bio jazz: ''Pogotovo mi je bilo drago poslije njegovih koncerata negdje poslije zaružiti, što bi se reklo, pogotovo ako je klavir bio blizu. Tada sam ja njega doživljavao kao pravog umjetnika, tada je svirao ono što je najviše volio, a to je bio jazz''.

''Vidimo se stari! Budi dobar, lijepo sanjaj'', pozdravlja se Huljić s Oliverom.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene