Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatski diplomati upleteni u šverc automobilima?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema pisanju argentinskog tiska, hrvatski diplomati su između 2004. i 2007. uvozili skupe automobile i uz pomoć ilegalnih radnji prijavljivali ih i prodavali u Argentini.

List La Nacion piše na svojoj internetskoj stranici da je u skandal umiješan 81 diplomat iz 21 zemlje, a kao sudionike novinar poimence spominje čak i neke veleposlanike.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Argentina: Hrvatski diplomati ipak nisu šverceri automobila Slika nije dostupna Argentinske vlasti ne optužuju hrvatske diplomate za šverc

U medijskim se izvješćima među imenima osumnjičenih ne nalaze se hrvatski diplomati.

Hrvatsko veleposlanstvo u Argentini uputilo je i službeni upit nadležnim tijelima kojim se traži dostava podrobnijih informacija te provjera svih navoda koji su o konkretnom slučaju javno iznijeti.

Argentinski mediji napominju da bi Argentinci koji su sudjelovali u aferi mogli dobiti dvije do osam godina zatvora, dok inozemne diplomate štiti diplomatski imunitet i oni podliježu samo pravosuđu svojih zemalja.

Argentinsko ministarstvo vanjskih poslova u povodu afere poslalo je okružnicu stranim veleposlanstvima u zemlji, u kojima ih uvjerava da istraga o ovoj aferi neće opteretiti dobre odnose Argentine i tih zemalja. 

Ministarstvo vanjskih i europskih integracija (MVPEI) objavilo je kako nema saznanja da su hrvatski diplomati sudjelovali u ilegalnoj trgovini automobilima u koju su upleteni brojni inozemni diplomatski predstavnici u Argentini.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene