Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Argentinske vlasti ne optužuju hrvatske diplomate za šverc

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsko veleposlanstvo u Argentini dobilo je u službenu obavijest argentinskih vlasti kako se slučaj ilegalne trgovine automobilima o kojoj su izvještavali mediji ni na koji način ne tiče ni Hrvatske ni hrvatskih diplomata, kaže se u priopćenju što ga je u srijedu izdao ured glasnogovornika ministarstva vanjskih poslova.

Prema pisanju argentinskog tiska, diplomati su između 2004. i 2007. uvozili skupe automobile i uz pomoć ilegalnih radnji prijavljivali ih i prodavali u Argentini.

Pročitajte i ovo Kokain Kilogram droge Podignuta optužnica protiv osmorke u Osijeku: Prokrijumčarili su kilogram kokaina Slika nije dostupna Hrvatski diplomati upleteni u šverc automobilima?

List La Nacion objavio je na internetskoj stranici da je u skandal umiješan 81 diplomat iz 21 zemlje, a kao sudionike novinar poimence spominje čak i neke veleposlanike. U medijskim izvješćima među imenima osumnjičenih nema hrvatskih diplomata.

Hrvatsko veleposlanstvo u Argentini uputilo je i službeni upit
nadležnim tijelima kojim se traži dostava informacija te provjera navoda koji su o tome slučaju objavljeni, kaže se u priopćenju MVPEI-a.

Argentinski mediji tvrde da bi Argentinci koji su sudjelovali u aferi mogli dobiti dvije do osam godina zatvora, dok inozemne diplomate štiti diplomatski imunitet i oni podliježu samo pravosuđu svojih zemalja.

Argentinsko ministarstvo vanjskih poslova u povodu afere poslalo je okružnicu stranim veleposlanstvima u zemlji, u kojima ih uvjerava da istraga o ovoj aferi neće opteretiti dobre odnose Argentine i tih zemalja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene