Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Argentina: Hrvatski diplomati ipak nisu šverceri automobila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Argentinu posljednjih dana trese veliki skandal. Sumnja se da je više od 80 stranih diplomata godinama ilegalno trgovalo automobilima, ai iz našeg veleposlanstva u Buenos Airesu poručuju - hrvatski diplomati nisu među njima!

Diplomatski šverc automobilima razotkrili su argentinski mediji. Tvrde kako je umiješan 81 diplomat iz 20-ak zemalja. Uz kolumbijske, talijanske i američke diplomate, na njihovom popisu našli su se i hrvatski.

Pročitajte i ovo Auto u kamionu pokušao ga prošvercati FOTOGALERIJA Carinike šokiralo što su pronašli ispod cerade kamiona Slika nije dostupna 18 migranata iz Afganistana i Pakistana Mađarska podigla optužnice protiv krijumčara migranata iz Srbije

''Meni je službeno rečeno u Ministarstvu vanjskih poslova da Hrvatska ni hrvatski diplomati ni veleposlanstvo ni na koji način nisu uključeni u te slučajeve, dakle nemamo nikakve veze sa tim nepravilnostima'', rekla je veleposlanica u Argentini Mira Martinec. 

Ipak, Hrvati su pod posebnim povećalom još otkako je otkriveno da je početkom 90-ih bivši argentinski predsjednik Carlos Menem Hrvatskoj ilegalno prodavao oružje, upozoravaju argentinski novinari. 

''Ne mislim da je Hrvatska u središtu skandala s diplomatskim autima. Mislim da je bila mnogo osporavanija kada je otkriven šverc oružja i kada se ovdje mnogo pisalo o Hrvatskoj. To je znatno narušilo imidž Hrvatske, kao što je narušilo imidž našeg bivšeg predsjednika i njegovih suradnika'', rekla je Maria Angeles Rields iz novinske agencije TELAM. 

Najnoviji skandal narušio je imidž diplomata i niže rangiranih službenika iz 21 zemlje. Tek treba otkriti jesu li doista i kako pune tri godine uvozili skupe automobile uz diplomatske povlastice i onda ih nesmetano preprodavali na argentinskom tržištu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene