Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija kod Drniša

Veliki broj hrvatskih vojnika sudjeluje u izvlačenju olupine mađarskog helikoptera: "Radi se stvarno bez prestanka"

Aktualno Galerija Srđan Kušćević, civilna zaštita Srđan Kušćević, civilna zaštita Foto: DNEVNIK.hr Izvučena olupina helikoptera, ilustracija - 1 Izvučena olupina helikoptera, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Izvučena olupina helikoptera, ilustracija - 2 Izvučena olupina helikoptera, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Izvučena olupina helikoptera, ilustracija - 3 Galerija 1/4 >>
U kanjonu rijeke Čikole između Pakova Sela i Miljevaca u tijeku je prikupljanje razasutih dijelova i izvlačenje olupine helikoptera mađarske vojske, a najveći dio već je tijekom poslijepodneva odvezen kamionom Hrvatske vojske.

Operaciju otežava nepristupačan teren i velike vrućine, a pristup javnosti je zabranjen.

Na terenu je veći broj pripadnika Hrvatske vojske, javne vatrogasne postrojbe iz Drniša i Šibenika, te državna intervencijska postrojba Hrvatske vatrogasne zajednice.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Ana Brnabić Prvi službeni posjet Plenković nakon sastanka s Brnabić: ''Smatramo da se stvara ozračje da počnemo rješavati pitanja koja nas opterećuju''

"Na terenu su vatrogasci koji su pročistili put prema olupini, a Hrvatska vojska s 50 pripadnika svojih vojnika. Vojska sve to ručno iznosi i stavlja se u kamion i vodit će se na mjesto gdje vojska odredi, vjerojatno u najbližu bazu Zemunik", objasnio je pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Split Srđan Kušćević.

Pročitajte i ovo Goran Tešović, infektolog cirkulira u populaciji Bebe zaražene enterovirusom u bjelovarskoj bolnici stabilno: "Virus je u prethodnih nekoliko mjeseci izazvao teže infekcije"

"Oni daju sve od sebe, radi se stvarno bez prestanka. Uvjeti su teški, teren je težak. Velika je temperatura, zbilja daju sve od sebe. Ne možemo nikakav rok stavit. Dok se to ne odradi, bit ćemo tu", naglasio je Kušćević.

Dopročelnik HGSS-a stanice Šibenik Mislav Čupić rekao je da su na  teren došli s jednim timom na dežurstvu. "Ako nešto treba pomoć, asistiramo, damo neka svoja nosila, neku svoju opremu s kojom može raditi vojska i prenositi te dijelove", dodao je.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene