Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očevid još traje

Oglasili se Mađari o helikopteru srušenom kod Drniša: "Svi komadi olupine prevest će se u Mađarsku"

Uviđaj na mjestu nesreće mađarskog helikoptera kod Drniša u kojoj su poginule tri osobe još je u tijeku i zasad se ne zna uzrok pada, a olupina i komadi pronađeni na tom području bit će prikupljeni i zatim prevezeni u Mađarsku na daljnju analizu, objavilo je u petak mađarsko ministarstvo obrane.

"Uviđaj na licu mjesta još je u tijeku i provode ga zajedno hrvatske i mađarske vlasti. Olupina i svi komadi pronađeni u tom području bit će prikupljeni, a zatim prevezeni u Mađarsku na daljnju analizu", kaže se u priopćenju ministarstva iz Budimpešte.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uhićen je Policajci došli na intervenciju u obiteljsku kuću: Muškarac pobjesnio i htio se potući s njima

Mađarski helikopter Airbus H145M bio je na obuci u Hrvatskoj, a srušio se u srijedu oko 12 sati u blizini Drniša, kod Pakovog Sela, na povratku sa zadaće na matični aerodrom u Zemuniku Donjem. U padu helikoptera poginula su tri člana posade.

"Posmrtni ostaci mađarskih vojnika bit će prevezeni u Split", dodalo je mađarsko ministarstvo, zahvalivši "hrvatskoj vojsci i partnerskim organizacijama na pomoći u području traganja i spašavanja".

Načelnik glavnog stožera mađarskih oružanih snaga Gábor Böröndiosobno je u Hrvatskoj obaviješten o procesu i okolnostima istraživanja i susreo se s osobljem, rekavši da će se cjelokupno osoblje koje sudjeluje u obuci narednih dana vratiti kući kopnom. Dodao je da će obitelj poginulih dobiti pomoć ministarstva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dovršena istraga Uhvaćen serijski provalnik, u jednoj večeri provalio u čak sedam auta u Splitu: Objavljeno što je ukrao

Mjesto nesreće je izuzetno težak teren, kazao je, što značajno otežava kako proces traganja i spašavanja tako i istražni proces. Stoga se očekuje da će potpuna istraga morati potrajati dulje vrijeme.

Načelnik glavnog stožera naglasio je da za sada nije moguće reći što je dovelo do pada, što će utvrditi hrvatsko-mađarsko stručno povjerenstvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene