Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska udruga banaka smatra štetnim Zakon o kamatama kojim Vlada želi ograničiti najvišu dopuštenu kamatu na 12 posto.


Novi zakoni i porezi koje predlaže Vlada ne vode u smjeru gospodarskog oporavka i povećavanja potrošnje građana, smatraju u Hrvatskoj udruzi banaka. Poručuju da načelno nisu protiv uvođenja poreza na kamate na štednju, no da bi uz njega, kao što je to slučaj u drugim zemljama Europske unije, trebalo uvesti i porezne olakšice ako se dobit od kamate reinvestira.

Vezani članci Jelenko Krešo Burno nakon odluke Ustavnog suda, iz Sindikata pravosudne policije poručuju: "Ovo je poruka svima" Rebalans proračuna - 2 Poslan je prijedlog rebalansa državnog proračuna: Premijer ističe da se prilagođavaju novim okolnostima

Ivan Vrdoljak: Iako sporo, industrijska proizvodnja raste. Rezultati rada Vlade dolaze!

Štetnim zato smatraju Zakon o kamatama kojim Vlada želi ograničiti najvišu dopuštenu kamatu na 12 posto. Takav potez smatraju netržišnim, a i štetnim za građane.

'Ograničavanje kamatnih stopa nije nešto što je poželjno a pogotovo nešto što bi išlo u smjeru gospodarskog rasta i povećanja gospodarske aktivnosti a činjenica je da se onda gura na sivo tržište. Ako se ono ne uspije spriječiti kod nas moguće je da će lihvari imati više posla možda će oni kreirati zaposlenost', rekao je Zoran Bohaček, direktor Hrvatske udruge banaka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju