U manje od godinu dana Hrvatska će drugi put na birališta. Biramo novi, 9. saziv Hrvatskog sabora, a NOVA TV priprema najatraktivniju sadržajnu i vizualnu prezentaciju rezultata izbora.


Pravo da bira ima 3.799.609 birača. Za njih će biti otvoreno 6946 birališta. Ona se otvaraju sutra u 7 sati ujutro, a zatvaraju se u 19 sati.

Vezani članci Roberta Metsola Šefica Europskog parlamenta podržala Hrvatsku u važnom pitanju: "Mislim da bi bilo sramotno da se ne poduzme taj idući korak" Testiranje na koronavirus, ilustracija Stigle nove brojke: Pogledajte stanje po županijama

U dijaspori se glasa već drugi dan i diljem svijeta otvoreno je 115 biračkih mjesta, za što se aktivno registriralo 59,409 birača. Najviše ih je kao i svake godine u BiH, točnije njih 34.847, a potom sljede birači u Njemačkoj. Stoga je u te dvije zemlje otvoreno i najviše biračkih mjesta - 34 u BiH te 17 u Njemačkoj.

U utrku za Markov trg krenulo je 2456 kandidatkinja i kandidata, više nego prije godinu dana. Ili za jedno zastupničko mjesto natječe se 16 kandidata, a birači će izabrati njih 151.

Na Markovu trgu, u nedjelju u 19 sati, Nova TV vas vodi kroz prve procjene rezultata izbora - na stvarnoj lokaciji gledatelji će imati priliku iskusiti jedno posve novo i drugačije televizijsko iskustvo.

Upotrebom 3D tehnologije, Sabor će biti oslikan, a gledatelji će svakog trenutka ući u Veliku vijećnicu Hrvatskog sabora te imati priliku vidjeti kako izgleda trenutna projekcija novog saziva Hrvatskog Sabora.

Tijekom cijele izborne noći prezentirati ćemo vam sve promjene koje će se događati po izbornim jedinicama - tko je dobio, a tko izgubio zastupnika.

No i svako malo, gledatelji će moći vidjeti i Veliku vijećnicu u kojoj ćemo pokušati izbornim kalkulatorom vidjeti koja politička opcija ima, ili je blizu 76 zastupničkih ruku potrebnih za formiranje nove Vlade. I tako sve to do ranih jutarnjih sati.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju