Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZIMA I DALJE GRIZE

Hrvatska okovana minusima, Meteoalarm: "Vremenski uvjeti u jednoj će regiji biti vrlo opasni"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jutros u 7 sati najniža je temperatura izmjerena u Brestovcu kod Požege, gdje se živa u termometru spustila na -16,6 stupnjeva

Na Jadranu, u unutrašnjosti Dalmacije te u višem gorju danas će biti većinom sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom. U nizinama unutrašnjosti te u kotlinama gorske Hrvatske magla i niski oblaci, a sunčanih razdoblja bit će uglavnom sredinom dana i poslijepodne.

Pročitajte i ovo Snijeg na Sljemenu Vremenska prognoza Dijelovi Hrvatske ponovno će se zabijeliti: Meteorolog otkriva kakvo vrijeme nas očekuje do kraja tjedna Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Stižu pljuskovi i grmljavina, a ponegdje je moguć i snijeg

Vjetar većinom slab, na Jadranu mjestimice umjeren istočnjak i bura, podno Velebita na udare i jaka, a prema otvorenome moru jugo. Najviša dnevna temperatura između -6 i -1, u gorju ponegdje malo viša, a na Jadranu od 9 do 14 °C, navode iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Kontinentalna Hrvatska jutros se probudila okovana minusima. Jutros u 7 sati najniža je temperatura izmjerena u Brestovcu kod Požege, gdje se živa u termometru spustila na -16,6 stupnjeva. Ledeno je bilo i u Daruvaru (-16), Bednji (-15,6) te Varaždinu i Bjelovaru (oko -13), a mjesta koja su bilježila pozitivni predznak u temperaturi na kontinentu gotovo da i nije bilo.

Zbog niskih temperatura u većem dijelu unutrašnjosti Hrvatske moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Magla smanjuje vidljivost u središnjoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i Slavoniji, izvijestio je danas Hrvatski autoklub.

Zbog magle smanjena je vidljivost na autocestama A3 Bregana-Lipovac između čvorova Ivanja Reka i Novska, A4 između čvorova Goričana i Varaždina te između Brezničkog Huma i Ivanje Reke, A5 Osijek-Sredanci i na A11 čvor Jakuševac-čvor Lekenik.

Zbog niskih temperatura u većem dijelu unutrašnjosti, moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

U utorak će na kopnu biti većinom oblačno, mjestimice i maglovito, a u gorju i na istoku uz više oblaka moguć je lokalno i slab snijeg. U srijedu i četvrtak djelomice sunčano, a u četvrtak ujutro ponegdje i magla. I dalje vrlo hladne noći i jutra, dok će najviša dnevna temperatura zraka biti uglavnom između -2 i 1 °C.

Na Jadranu će pak u utorak biti djelomice sunčano uz povremeno umjerenu naoblaku, a zatim uglavnom pretežno sunčano. Puhat će umjerena do jaka, mjestimice u utorak i srijedu na udare i olujna bura, osobito na sjevernom dijelu. Jutra dosta hladna, a danju pak razmjerno svježe.

Meteoalarm je za sutra izdao crveno upozorenje za podvelebitsku regiju, odnosno Velebitski kanal, gdje se predviđa mjestimice vrlo jak, pred kraj dana i olujni sjeveroistočnjak, s udarima i do 130 km/h. Ističu kako su takvi vremenski uvjeti vrlo opasni i podrazumijevaju i za život opasne situacije, posebno pomorcima. Prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu pa savjetuju da se izbjegava odlazak na put i boravak blizu ugroženih obalnih područja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene