Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cilj: Smanjenje duga

Hrvatska pod nadzorom Europske komisije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Slavko Linić sudjeluje na sastanku europskih šefova financija, a sa svojim će kolegama neformalno razgovarati i o rebalansu proračuna.

Na sastanku europskih šefova financija, osim pitanja jedinstvenog financijskog i bankarskog tržišta, ministar Linić će sa svojim kolegama neformalno razgovarati i o rebalansu proračuna.

Pročitajte i ovo Proizvodnja streljiva Povećanje proizvodnje streljiva Europska komisija usmjerila milijarde eura za jačanje zajedničke europske obrane Važne odluke u Europskoj uniji Dugo se spominje Tjedan koji bi mogao odrediti budućnost Europe: Rusija i SAD razbacale su geopolitičke karte

Vlada je rebalans poslala zastupnicima na usvajanje, a rasprava će biti ovaj tjedan. Europska komisija će se službeno očitovati tek u travnju. Vlada je odlučila smanjiti minus u blagajni ove godine za više od 3 milijarde kuna.

Smanjuju se plaće, ukidaju dodaci, povećava doprinos...

Hrvatska bi od ljeta trebala biti pod trogodišnjim nadzorom komisije u smanjivanju minusa u blagajni koji do 2016. mora biti smanjen za najmanje deset milijardi kuna.

Istodobno ministar Linić komentirao je i izvješće Europske komisije o godinama krize i činjenici da je Hrvatska na europskom dnu.

'Sve to pokazuje da će se privreda vrlo teško sama oporaviti i da je to razlog da prezaduženost i pogrešna ulaganja su razlog da se ne može povećati izvoz, a s druge strane problem je domaćeg tržišta. nije problem visina PDV-a, nego prezadužena država, prezadužena privreda prezaduženi građani koji ne mogu povećati domaću potrošnju.', rekao je Linić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene