Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar Slavko Linić ni nakon sastanka nije konkretno znao odgovoriti na postavljena novinarska pitanja.


Ministar Slavko Linić ni nakon sastanka ministara financija zemalja članica Europske unije u Bruxellesu nije konkretno znao odgovoriti na postavljena novinarska pitanja

Vezani članci Kako lokalni čelnici upravljaju našim novcem? - 7 Kako su lokalni čelnici upravljali novcem građana? Institut za javne financije objavio veliku analizu, pogledajte tko je najbolji, a tko najgori Slika nije dostupna Šuker: 'Vladine mjere su rezultat neznanja, nesposobnosti i neimanja vizije'

Na pitanje jesu li odlučli kako popuniti proračunsku rupu i srezati deficit kazao je kako će o tome odlučiti Vlada do kraja ovog tjedna te da je vrlo jasna poruka Vlade da želi smanjiti deficit za 7,5 milijardi kuna. Poručio je i kako Vlada želi već u veljači završiti rebalns proračuna za 2014. godinu te u njega unijeti preporuke Europske komisije.

Demantirao je navode o zamrzavanju uplata u 2. mirovinski stupanj i slanje istih u državni proračun.

VIDEO Linić opet okoliša: Kada ćemo saznati koje su to mjere smanjenja proračunskog minusa?

Na pitanje o preusmjeravanju dobiti poduzeća u proračun kao jedne od mjera, Linić je odgovorio kako će o tome odlučivati Uži kabinet Vlade koji ima jasnu i nedvosmislenu odluku koju će predložiti Vladi.

Kazao je pak da su ostali ministri na sastanku prihvatili prijedlog Republike Hrvatske o postojanju proračunskog  deficita kao i prekomjernog duga koji prelazi 60% BDP-a. Prihvaćene su i preporuke Europske komisije i ocjena Centralne Banke Europe da je potrebno do kraja 2016. godine poduzeti sve mjere kako bi se postigli svi predloženi rezultati, odnosno smanjenje deficita i vraćanje duga.

'Pitanje je koliko ćemo time ugroziti gospodarski rast ali to je razlog da Vlada ima određene mjere prema prihodovnoj strani tako da na neki način sve učinimo da sa svojim poreznim opterećenjima ne ide prema gospodarstvu', izjavio je ministar Linić.

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook