Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poziva se na Vladu

VIDEO Linić i dalje bez konkretnih odgovora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Slavko Linić ni nakon sastanka nije konkretno znao odgovoriti na postavljena novinarska pitanja.

Ministar Slavko Linić ni nakon sastanka ministara financija zemalja članica Europske unije u Bruxellesu nije konkretno znao odgovoriti na postavljena novinarska pitanja

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković, Roberta Metsola, Andrej Plenković Ima ozbiljnog konkurenta Ugledni medij raspisao se o Plenkoviću, pogledajte gdje ga vide: "Bio bi to pozitivan signal..." Slika nije dostupna Uskoro u Saboru Slijedi prijelomna godina za državni proračun: Evo što je Linićev plan

Na pitanje jesu li odlučli kako popuniti proračunsku rupu i srezati deficit kazao je kako će o tome odlučiti Vlada do kraja ovog tjedna te da je vrlo jasna poruka Vlade da želi smanjiti deficit za 7,5 milijardi kuna. Poručio je i kako Vlada želi već u veljači završiti rebalns proračuna za 2014. godinu te u njega unijeti preporuke Europske komisije.

Demantirao je navode o zamrzavanju uplata u 2. mirovinski stupanj i slanje istih u državni proračun.

VIDEO Linić opet okoliša: Kada ćemo saznati koje su to mjere smanjenja proračunskog minusa?

Na pitanje o preusmjeravanju dobiti poduzeća u proračun kao jedne od mjera, Linić je odgovorio kako će o tome odlučivati Uži kabinet Vlade koji ima jasnu i nedvosmislenu odluku koju će predložiti Vladi.

Kazao je pak da su ostali ministri na sastanku prihvatili prijedlog Republike Hrvatske o postojanju proračunskog  deficita kao i prekomjernog duga koji prelazi 60% BDP-a. Prihvaćene su i preporuke Europske komisije i ocjena Centralne Banke Europe da je potrebno do kraja 2016. godine poduzeti sve mjere kako bi se postigli svi predloženi rezultati, odnosno smanjenje deficita i vraćanje duga.

'Pitanje je koliko ćemo time ugroziti gospodarski rast ali to je razlog da Vlada ima određene mjere prema prihodovnoj strani tako da na neki način sve učinimo da sa svojim poreznim opterećenjima ne ide prema gospodarstvu', izjavio je ministar Linić.

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene