Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja pozvao je danas ministra financija Ivana Šukera da javnost upozna sa sadržajem ugovora koje u vezi s mirovinskim sustavom potpisuje sa Svjetskom bankom jer, kako je istaknuo, hrvatska javnost mora biti upoznata sa svime što potpisuje.


'Tražim od ministra Šukera da javno objavi sve kondicije pod kojima potpisuje ugovore sa Svjetskom bankom, a ne da se susrećemo s najavama produžetka radnog staža, smanjenja najniže mirovine te s najavama većeg kažnjavanja onih koji idu u prijevremenu mirovinu. To nisu sustavi koje može nametati netko izvana', rekao je Silvano Hrelja na današnjoj konferenciji za novinare u Splitu. Optužio je Svjetsku banku da je njezina uloga 'poprilično licemjerna jer nastupa prema državama s takvim redukcijama prava', a svoju misiju "istodobno deklarira kao borbu protiv siromaštva".

Vezani članci Slika nije dostupna Šuker: Škare MMF-a bile bi mnogo oštrije nego škare Vlade Slika nije dostupna Šuker potpisao ugovor sa Svj. bankom

Po Hreljinim riječima, mi u Hrvatskoj svoju budućnost i održivost mirovinskog sustava moramo definirati sami, za što je potreban dijalog socijalnih partnera.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju