Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na današnjem požaru u Imotskom, u kojem je izgorjelo 300 četvornih metara krova trgovačkog centra, pripadnik HGSS-a Ante Kukavica (24), koji je slučajno bio u blizini, junački je spasio pet radnika s krova.


Ante Kukavica je postavljao klima-uređaj na susjednoj zgradi kad je primijetio vatru na krovu zgrade trgovačkog centra. On je pripadnik Hrvatske gorske službe spašavanja Makarske- obavještajne točke u Imotskome.

Vezani članci HGSS pomaže u sanaciji Požeštine HGSS-ovci pomažu nakon tuče u Požeštini: "Uklanjaju se neposredne opasnosti i postavljaju zaštitne folije na krovove oštećenih objekata" PR Prva godišnjica uspješnog poslovanja SPOT SHOPPING MALL-a

>> Imotski: Ogroman požar buknuo u trgovačkom centru, pomoć zatražilo desetak osoba

"Uskoro sam začuo vatrogasne sirene i ugledao ljude kako u panici trče po krovu prodajnog centra. Vatra je zahvatila stubište i oni nisu imali kamo pobjeći. Ugledao sam motornu skelu, provalio u nju, uključio je i popeo se na vrh plamteće zgrade. Ukrcao sam sve radnike. Ponovno sam se popeo gore po svoju lisnicu i dokumente koji su mi gore ispali, ali bilo je prekasno. Izgorjeli su", ispričao je Ante Kukavica večeras nakon povratka iz bolnice.

Pozlilo mu od dima

Naime, kada se spustio na tlo, naglo mu je pozlilo od dima kojega se nagutao. Pao je u nesvijest te je vozilom hitne pomoći odvezen u splitsku bolnicu, gdje je primao kisik, a kući je pušten kasno poslijepodne. Sada je stabilno.

"Nije mi žao što sam te ljude spasio i opet bih isto napravio. Ljudski život je najvrijednije što imamo, sve drugo je manje bitno", zaključio je pripadnik HGSS-a Ante Kukavica. (Hina)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.