Tomislav Horvatinčić (Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL)
Tomislav Horvatinčić (Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL) Foto: Hrvoje Jelavi?/PIXSELL

Kontzroverzni poduzetnik Tomo Horvatinčić, koji je u srijedu na Općinskom sudu u Šibeniku nepravomoćno osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora jer je u kolovozu 2011. godine motornom jahtom naletio na jedrilicu i usmrtio talijanski bračni par - presudu je pratio iz druge države, Njemačke.


Njegov nagli put, netom prije izricanja presude, u Njemačku može objasniti činjenica da bi da je osuđen za pet ili više godina zatvora automatski bio odveden u istražni zatvor. Ovako je, iz Njemačke, izbjegao rizik da završi u pritvoru, pišu 24sata

Vezani članci Odvjetnica Sanja Bezbradica Jelavić Ugledna odvjetnica o oslobađajućoj presudi za uznemiravanje policajke: "Ovo je loš primjer sudske prakse koji obeshrabruje žrtve" Zoran Milanović i Sanja Musić Milanović Analiza predsjedničkih izbora: Milanovićeva pobjeda znak je slabljenja populista na istoku EU-a

Tomo Horvatinčić je u pritvoru proveo mjesec dana, nakon što je uhićen 16. kolovoza 2011. zbog nesreće na moru koju je prouzročio sudarivši se s jedrilicom i usmrtivši dvoje talijanskih državljana, bračni par. 

Iz Njemačke, u koju je odletio sa zagrebačkog aerodorma dan prije objave nepravomoćne presude, u Zagreb se vratio u četvrtak. 

Na pitanje novinara gdje je Tomo Horvatinčić, njegov odvjetnik Veljko Miljević u srijedu je odgovorio da to treba njega pitati, dodajući kako se on nije bio dužan pojaviti na izricanju presude.