Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kontroverzni poduzetnik

Horvatinčić izbjegavao rizik pritvora? Dan prije izricanja presude za nesreću na moru odletio u Njemačku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kontzroverzni poduzetnik Tomo Horvatinčić, koji je u srijedu na Općinskom sudu u Šibeniku nepravomoćno osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora jer je u kolovozu 2011. godine motornom jahtom naletio na jedrilicu i usmrtio talijanski bračni par - presudu je pratio iz druge države, Njemačke.

Njegov nagli put, netom prije izricanja presude, u Njemačku može objasniti činjenica da bi da je osuđen za pet ili više godina zatvora automatski bio odveden u istražni zatvor. Ovako je, iz Njemačke, izbjegao rizik da završi u pritvoru, pišu 24sata

Pročitajte i ovo Studenti voze tramvaje u Nuernbergu - 2 Problem u Njemačkoj Zbog manjka radne snage, traže studente da voze tramvaje: ''Moramo istražiti sve mogućnosti'' Ilustracija od Australije Europska vojna sila nabavlja više od 100 oklopnih vozila

Tomo Horvatinčić je u pritvoru proveo mjesec dana, nakon što je uhićen 16. kolovoza 2011. zbog nesreće na moru koju je prouzročio sudarivši se s jedrilicom i usmrtivši dvoje talijanskih državljana, bračni par. 

Iz Njemačke, u koju je odletio sa zagrebačkog aerodorma dan prije objave nepravomoćne presude, u Zagreb se vratio u četvrtak. 

Na pitanje novinara gdje je Tomo Horvatinčić, njegov odvjetnik Veljko Miljević u srijedu je odgovorio da to treba njega pitati, dodajući kako se on nije bio dužan pojaviti na izricanju presude.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene