Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Šlogar je patološki lažac'

'Vjerujem policiji dok se ne dokaže suprotno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četiri dana nakon uhićenja Mladena Šlogara Žile zbog ubojstva Ivane Hodak, u javnosti postoji velika doza sumnje da je beskućnik počinio ubojstvo koje je do temelja potreslo hrvatsko društvo u listopadu prošle godine i koje je dovelo do smjena u državnom vrhu.

Javnosti je teško dokučiva priča da je beskućnik imao pištolj i čuvao ga kod sebe na sjeniku na kojem je obitavao, te im se čini kao idealna žrtva za podmetanje krivnje. Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko i ravnatelj policije Vladimir Faber uopće ne sumnjaju u ovakav rezultat istrage te je za njih slučaj gotov. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Presuda u 14.15 sati! VIDEO: Šlogaru 30 godina za ubojstvo Ivane Hodak! Slika nije dostupna Ispitano pet vještaka Suđenje Šlogaru: Pet vještaka, pet verzija

>> Video: Mjesec dana pritvora osumnjičenom za ubojstvo Ivane

>> 'Sanader je nakon ubojstva optužio mafiju jer je bio 'impresioniran' ubojstvom'

>> Ništa se ne može provjeriti, Šlogar je za policiju idealni osumnjičenik

Čitavu ovu raspravu u javnosti prati i otac ubijene Ivane, odvjetnik Zvonimir Hodak koji je za Dnevnik.hr kazao kako ga nimalo ne vrijeđaju ovakve rasprave u javnosti te da je za njega to posve normalno.

'Ja vjerujem policiji dok se ne dokaže suprotno. Sve do sada prezentirano, meni se čini logičnim. Nakon uhićenja sam rekao da imam određenu skepsu, a u medijima su odmah izašli naslovi 'Hodak sumnja'. Uopće ne sumnjam, samo postoje određene rezerve dok se cijeli slučaj ne rasplete do kraja. Javnost ima pravo raspravljati o čemu god hoće i normalno da ljudi imaju svoj stav. Ima skepsi i sumnji kao u svakom većem slučaju poput ovog', rekao nam je Zvonimir Hodak. 

'Šlogar je svirepi ubojica i patološki lažac'

Mladen Šlogar je sada iza rešetaka i određen mu je jednomjesečni pritvor. Prilikom uhićenja i kod istražne sutkinje je dao iskaz u kojem navodi da je sredinom devedesetih od Zvonimira Hodaka tražio da mu pomogne oko povratka na posao.

'Šlogar ne samo da je svirepi ubojica, nego je i patološki lažac. Ako se itko ikad na Mladosti prema njemu ponašao ljudski, onda sam to ja. Koliko sam mu mogao pomoći, ja sam mu pomagao. Uopće nije istina da je on dolazio kod mene kući i tražio me posao. Vidite da je prvo bilo da je on 14 godina razmišljao o ubojstvu, da bi na kraju rekao da nije uopće mislio ubiti Ivanu nego da su se našli na krivom mjestu u krivo vrijeme. Sve više razmišljam da ja prestanem pričati o njemu jer nije vrijedan toga, da ga prepustim pravosuđu jer ja imam svojih problema', rekao nam je Zvonimir Hodak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene