Ministar financija Zdravko Marić nije htio potvrditi, ali ni demantirati da bi moglo doći do snižavanja stope PDV-a na plin. Naime, građane ovog proljeća očekuje poskupljenje plina pa su se u medijima pojavile informacije da bi Vlada mogla sniziti stopu PDV-a kako bi ublažila poskupljenje plina za kućanstva.

Galerija


Ministar je još jednom naglasio da bilo kakve porezne promjene mogu nastupiti tek od početka sljedeće godine, ali još nije mogao reći hoće li biti niža stopa na plin.

Vezani članci Zastupnici raspravljali o paketu poreznih zakona Marić u Saboru branio poreznu reformu. Vladajući hvale, oporba sipa kritike: "Od ovog će imati koristi samo onih 7000 s najvećim plaćama" Gorivo, ilustracija Gorivo opet ide gore: Od ponoći skuplji i dizel, benzin i plin

"Sad vi tražite od mene jednoznačan odgovor! Uvijek ćemo gledati sveobuhvatno i cjelovito porezni sustav, tako i sustav poreza na dodanu vrijednost", rekao je ministar financija Zdravko Marić

"Porezna reforma je išla u nekoliko faza, a te faze su kretale sa prvim siječnjem i zapravo se odnose na cijelu godinu. Ukoliko se razmišlja o takvim potezima oni moraju biti planirani i trebaju, prije svega, reflektirati stabilnost poreznog sustava", rekao je Tomislav Ćorić, ministar okoliša i energetike. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr