Obavijesti Video Pretražite Navigacija
STIŽE NOVI UDARAC

Hoće li Vlada smanjiti PDV na plin i ublažiti poskupljenje? Resorni ministar ima poruku za javnost

Kuhanje na plin/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Kuhanje na plin/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Kuhanje na plin, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Kuhanje na plin, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Kuhanje na plin/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Ministar financija Zdravko Marić nije htio potvrditi, ali ni demantirati da bi moglo doći do snižavanja stope PDV-a na plin. Naime, građane ovog proljeća očekuje poskupljenje plina pa su se u medijima pojavile informacije da bi Vlada mogla sniziti stopu PDV-a kako bi ublažila poskupljenje plina za kućanstva.

Ministar je još jednom naglasio da bilo kakve porezne promjene mogu nastupiti tek od početka sljedeće godine, ali još nije mogao reći hoće li biti niža stopa na plin.

Pročitajte i ovo Poskupljenje cigareta, ilustracija Udar na budžet Novo poskupljenje cigareta: Nekima cijena raste za čak 30 posto Igor Grozdanić Visoke cijene Očekuju li nas ogromni računi za struju i plin? Analitičar: "Energije će biti, ali treba se spremiti za crne scenarije"

"Sad vi tražite od mene jednoznačan odgovor! Uvijek ćemo gledati sveobuhvatno i cjelovito porezni sustav, tako i sustav poreza na dodanu vrijednost", rekao je ministar financija Zdravko Marić

"Porezna reforma je išla u nekoliko faza, a te faze su kretale sa prvim siječnjem i zapravo se odnose na cijelu godinu. Ukoliko se razmišlja o takvim potezima oni moraju biti planirani i trebaju, prije svega, reflektirati stabilnost poreznog sustava", rekao je Tomislav Ćorić, ministar okoliša i energetike. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene