Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Katamaranske linije u prometu

Hoće li se vrijeme napokon smiriti? Pijavica kod Dubrovnika, olujni vjetar stvara probleme u prometu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Područje Dubrovnika zahvatilo je snažno nevrijeme, dok olujni vjetar stvara probleme u prometu.

Jako nevrijeme uz grmljavinske pljuskove zahvatilo je jutros područje Dubrovačko-neretvanske županije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Za vikend uživajte u Suncu, od sredine tjedna drastična promjena: Na jednu stvar treba posebno pripaziti

Kako javljaju 24 sata, pijavica iznad mora u blizini naselja Trsteno kraj Dubrovnika stvarala je probleme ribarima.

I dalje nestabilno

U unutrašnjosti će danas prevladavati umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, pljuskovima i grmljavinom, češće u gorskoj i istočnoj Hrvatskoj, a na Jadranu djelomice sunčano, no uz promjenljivu naoblaku mjestimice bit će pljuskova i grmljavine.

Zapuhat će umjeren, na udare ponegdje jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, u gorju sjeveroistočni.

Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a drugdje do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura od 12 do 17, na Jadranu od 18 do 22, a najviša dnevna većinom između 18 i 23, a na Jadranu između 24 i 28 Celzijevih stupnjeva.

Za vikend temperature rastu

Za vikend koji nam stiže temperature će opet polako rasti, ali neće biti ni blizu ovih sparina i vrućina koje smo imali proteklih dana. Bit će, naravno, i pljuskova, osobito u nedjelju na Jadranu sunčanije, najviše u subotu i također polako sve toplije. U petak će još puhati umjerena do jaka bura, a u nedjelju se vraćaju pljuskovi i grmljavina.

Sutra oblačno, svježije i dosta vjetrovito. Prema vikendu opet toplije, ali bez vrućina i sparina kao proteklih dana.

Oprezno u prometu

Hrvatski autoklub (HAK) javlja kako je na Jadranskoj magistrali DC8 između Senja i Karlobaga na snazi zabrana prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na dionicama Bakar-Senj i Karlobag-Sveta Marija Magdalena te na autocesti A7 Draga-Šmrika zabrana je dodatno za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Jak vjetar puše i na autocesti A1 između prolaza Vučipolje i vijadukta Božići, na riječkoj obilaznici na mostu Rječina te se vozi uz ograničenje brzine.

Zbog olujnog vjetra samo osobna vozila smiju prometovati Paškim mostom.

HAK moli vozače da uspore vožnju i budu oprezni zbog predmeta na kolniku na autocesti A1 između tunela Čelinka i Bristovac, u smjeru Zagreba.

Zbog srušenih stabala i blata na kolniku zatvorena je Sljemenska cesta od Blizneca prema vrhu i Markuševečka cesta od ulice Jazbina do ulice Bešići.

Do 14. lipnja u 15 sati zbog radova na Istarskom ipsilonu između čvorova Cerovje i Lupoglav vozit će se uz privremenu regulaciju prometa.

Kolnici su mjestimice mokri te vlažni i skliski.

U prekidu su katamaranske linije Mali Lošinj-Cres-Rijeka i Dubrovnik-Korčula-Hvar-Bol-Split. Trajekti plove prema redu plovidbe.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene