Hrvatska narodna stranka (HNS) ocijenila je u ponedjeljak kako slučaj potpredsjednika Vlade i ministra Ivana Kovačića predstavlja najnoviji sukob u vladajućoj koaliciji i zoran je prikaz nesnošljivosti u odnosima HDZ-a i Mosta.


"Umjesto da se bave rješavanjem gorućih problema u zemlji i kažu što se događa s Inom, cijenom plina i kurikularnom reformom, vladajući se bave sami sobom i svojim prepucavanjem i svađama ne zagađuju samo javni prostor, već debelo opterećuju građane glupostima", navodi HNS u priopćenju.

Vezani članci Slika nije dostupna OBRUŠIO SE NA MOSTOVCE 'Govore o smanjivanju plaća, a onda uzimaju svaku kunu' Slika nije dostupna Vrdoljak: Fiktivni natječaji za čelne ljude javnih poduzeća su bezobrazni populizam

To, dodaju, potvrđuje i nedavno izvješće Europske komisije te najnovija ocjena agencije Moody's, koji upozoravaju na izostanak bilo kakvih strukturnih reformi i znanja za donošenje političkih odluka koje bi uvele bolje upravljanje javnim financijama, modernizaciju javne uprave i lakše poslovanje za poduzetnike.

"Titanik Vlada ne pronalazi vrijeme za rješavanje ključnih problema hrvatskog društva, poput reforme obrazovanja, problema s plinom ili otkupa Ine. Slučaj Kovačić još jednom pokazuje da su postali taoci lokalnih izbora. Ljude stvarno ne zanimaju međusobni sukobi političara i njihovih ega. Oni imaju odgovornost za četiri i pol milijuna života ljudi koji vole ovu zemlju i koji jako ne vole da se vladajući bave međusobnim optužbama i time tko je na koga ljut, i da se ponašaju poput razmažene djece. Trebaju početi raditi posao za koji su plaćeni", ističe predsjednik HNS-a i potpredsjednik Sabora Ivan Vrdoljak.

Slučaj Kovačić je, dodaje, tek jedan u nizu brojnih sukoba unutar vlade - od neslaganja u slučaju otvaranja arhiva, modela za INA-u, prijepora zbog skorih lokalnih izbora do nesuglasica oko teritorijalnog preustroja.

"Sve to svjedoči da HDZ i Most ne samo da ne igraju za isti tim, nego ne igraju ni za dobrobit Hrvatske te dokazuje da će se njihova Titanik Vlada prije ili kasnije zabiti u santu leda", stoji u priopćenju. (Hina)