Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Političke insinuacije

HND osudio pritisak Selak Raspudić na novinarku: "Saborski zastupnici nisu urednici medija"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsko novinarsko društvo osudilo je pritisak zastupnice Marije Selak Raspudić na novinarku Hine na njezinom radnom mjestu u Saboru, poručivši da saborski zastupnici nemaju pravo ulaziti u novinarsku sobu i kritizirati rad novinara jer oni nisu urednici medija.

"Marija Selak Raspudić upala je u petak u sobu za novinare u Saboru gdje je prigovorila novinarki Hine da je nacionalna novinska agencija sustavno šikanira i cenzurira te da ne prati konologiju saborskih rasprava, očekujući da njezine riječi budu navedene na početku članka ako se prva javila za riječ kao govornica", navodi HND u priopćenju u utorak.

"Posao političara nije da budu novinarski urednici. Stoga svaki sličan upad političara na radno mjesto naših kolegica i kolega opravdano smatramo pokušajem političkog pritiska", ističe HND u priopćenju.

Selak Raspudić, podsjeća HND, priznala je da je došla u novinarsku sobu i razgovarala s novinarkom, no tvrdi da nije točno da je na nju vršila pritisak kako bi više i ljepše pisala o njoj.

"Saborskoj zastupnici Selak Raspudić ni njezinim stranačkim kolegama nije mjesto u toj sobi, na radnome mjestu novinara, niti je na njima tumačiti našim kolegicama i kolegama i instruirati ih kako će raditi svoj posao", dodali su iz HND-a.

Novinarka Hine odgovorila joj je da novinari nisu zapisničari koji po redu zapisuju sve što saborski zastupnici govore jer to nije novinarski posao.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napala ju pred kolegama Ravnateljica Hine Saboru i HND-u: "Selak Raspudić grubo je narušila pravo novinara na slobodno izvještavanje"

"Pravo je naših kolegica i kolega, ne samo u Saboru, nego i u svim drugim institucijama ili na terenu, da sami procijene što je bitno s događaja s kojeg izvještavaju", naglasio je HND.

Pročitajte i ovo Konstrakta Pjevačica otkrila što joj fali! Prizor koji se rijetko viđa: Novinarske ekipe iz cijelog svijeta pljeskale Konstrakti i pjevali biti zdrava!

Na slučaj Mostove zastupnice reagirala je u ponedjeljak ravnateljica Hine Branka Gabriela Vojvodić javnim pismom upućenim Hrvatskom saboru i HND-u.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene