Obavijesti Pretražite Navigacija
Javne službe

Nezadovoljstvo doktora: "Vladina odluka o koeficijentima nastavak ignoriranja liječničkih zahtjeva"

Liječnici, ilustracija - 4
Liječnici, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr
Iz Hrvatske liječničke komore (HLK) poručili su u četvrtak kako je današnja odluka Vlade o izmjenama i dopunama Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u javnim službama jasna poruka nastavka ignoriranja liječničkih zahtjeva.

Današnja odluku Vlade o izmjenama i dopunama Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u javnim službama, a koja ponovno ne sadrži izmjene koeficijenata za tri skupine liječnika koje su dogovorene s Ministarstvom zdravstva još lani u kolovozu jasna je poruka nastavka ignoriranja liječničkih zahtjeva, navodi se u priopćenju.

HLK ocjenjuje kako je očito da, za sada, ne postoji politička volja za ispunjenjem liječničkih zahtjeva, a time niti za donošenjem ključnih odluka za održivost javnog zdravstva i ostanak liječnika u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Sindikati pred Ministarstvom zdravstva kontra strukovnim udrugama Udruga poslodavaca u zdravstvu: "Obustave rada i štrajkovi nisu rješenja"

Komora se time referirala na sastanak u kolovozu prošle godine u Ministarstvu zdravstva, kada su liječnicima obećani konkretni rokovi za korekciju koeficijenata.

Hrvatska liječnika komora, Hrvatski liječnički sindikat, Koordinacija hrvatske obiteljske medicine i Hrvatska udruga bolničkih liječnika tražili su hitno reguliranje postojećeg sustava koeficijenata plaća određenih kategorija liječnika.

Pročitajte i ovo Vili Beroš Reformske promjene Beroš će rasteretiti obiteljske liječnike administrativnih obaveza: "Već su napravljeni konkretni koraci"

Liječničke udruge tražile su da Vlada izjednači koeficijente usmjerenih specijalista s užim specijalistima koji su specijalizirali prema ranijim pravilnicima, izjednačavanje koeficijente liječnika u primarnoj zdravstvenoj zaštiti s liječnicima u bolnicama te da podigne koeficijente specijalizantima.

HLK je u kolovozu prošle godine izvijestila kako je s Ministarstvom dogovoreno da je rok za korekciju koeficijenata za liječnike kraj 2022., tj. da ti troškovi moraju biti planirani u prijedlogu proračuna za 2023. godine. Taj rok je istekao prije više od dva mjeseca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene