Ambulanta u Obrovcu (Foto: Provjereno) - 2
Ambulanta u Obrovcu (Foto: Provjereno) - 2

Hrvatska liječnička komora (HLK) ocijenila je u četvrtak kako se u rješavanje slučaja ordinacije obiteljske medicine u Domu zdravlja u Obrovcu, gdje kao medicinska sestra radi osoba koja nije upisana u registar Hrvatske komore medicinskih sestara i nema odobrenje za samostalan rad, treba uključiti Ministarstvo zdravstva, s obzirom na to da zdravstvena inspekcija ima sve potrebne ovlasti utvrđivanja činjeničnog stanja.


Slučaj koji je šokirao Hrvatsku: Pogledajte cijelu priču o liječniku i medicinskoj sestri iz Obrovca.

"Ministarstvo zdravstva jedino može donijeti hitne mjere koje će zaštiti zdravlje građana Obrovca i osigurati zakonito obavljanje liječničke djelatnosti. Jasno je i kako HZZO nije na vrijeme utvrdio da u navedenoj ordinaciji radi osoba koja se lažno mjesecima predstavljala kao medicinska sestra", navodi se u priopćenju HLK.

Vezani članci Ambulanta u Obrovcu (Foto: Provjereno) - 1 Protiv liječnika iz Obrovca i njegove ''medicinske sestre'' podneseni optužni prijedlozi Vikica Krolo (Foto: Dnevnik.hr) Predsjednica KoHOM-a o slučaju iz Obrovca: ''HZZO je mogao možda reagirati ranije, a ne čekati da liječnik padne na samo 400 pacijenata''

Hrvatska komora medicinskih sestara (HKMS) nakon provjere Registra objavila je u četvrtak da ženska osoba koja se u ordinaciji obiteljske medicine Gorana Jusupa u Obrovcu predstavlja kao medicinska sestra nije upisana u Registar Komore i nema odobrenje za samostalan rad. Komora je priopćila kako je zatražila podatak od Gorana Jusupa, koncesionara ordinacije obiteljske medicine, o tome tko u njegovoj ordinaciji radi poslove medicinske sestre, s obzirom na to da im je u telefonskom razgovoru rekao kako "gospođa Pecolaj radi kao spremačica u njegovoj ordinaciji".

Veronika Pecolaj predstavlja se kao medicinska sestra iako, kako se navodi, ni sama ne zna gdje je završila medicinsku školu. (Hina) 

Propuštenu emisiju pogledajte besplatno na novatv.hr.