Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Herojski potez

VIDEO Vozač osječke Hitne koja je uz pomoć policije spasila život djevojčici: "Srce mi je puno! Da njih nije bilo, pitanje je kako bi se završilo"

Ekipa Hitne pomoći iz Osijeka uspjela je uz pomoć policije prevesti životno ugroženo dijete do Zagreba za dva sata i osam minuta.

Ekipa Hitne pomoći iz KBC-a Osijek uz pratnju policije obavila je hitan transport životno ugroženog djeteta. Hitna je uz policiju dijete koje je bilo intubirano na respiratoru prevezla iz KBC-a Osijek u KBC Zagreb. Od Osijeka do Zagreba trebalo im je dva sata i osam minuta.

"U startu sam imao onaj glas što ti govori da bi nešto moglo poći po zlu, nazovi da ti osiguraju pratnju s obzirom da su od Križa do Ivanje Reke u dužini od 19,5 kilometara radovi na cesti, tako da se vozi jednom trakom 20 do 40 km/h", rekao je djelatnik Hitne pomoći, a donosi Hitna uživo 194.

Pročitajte i ovo Maja Grba Bujević - 1 Iznervirala se Ovo morate vidjeti: Reporterka Dnevnika Nove TV pitala šeficu Hitne o slučaju Sisak, pogledajte kako je reagirala - "To danas nije tema"

Zvali su i Hrvatske autoceste, no oni su ih uputili da nazovu policiju, što su djelatnici Hitne pomoći i učinili. Policiji su objasnili cijelu situaciju i ubrzo ih je čekala pratnja.

Prava drama u kolima Hitne pomoći

Na putu do Zagreba prva prepreka je bio lančani sudar, no u jednom trenutku dijete je arestiralo i moralo ga se reanimirati. Na svu sreću, ekipi iz KBC-a Osijek uspjela je reanimacija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ljutit zbog čekanja Drama u Zagrebu! Žena umrla dok je čekala hitnu, sin im prijetio smrću: "Nije mi problem nikoga odležati." Oglasila se i policija

"Da nije bilo pratnje MUP-a, naš put od Osijeka do Zagreba u ovakvim uvjetima sigurno ne bi trajao dva sata i osam minuta", zaključili su.

"Teško je naći riječi hvale kojima bismo svima zahvalili. Zbog plućnih problema kći je u osječkoj bolnici završila u subotu, a u ponedjeljak joj se stanje pogoršalo jer je postalo ugroženo i srce. Rekli su nam kako je sve pripremljeno za hitan transport u Zagreb, a bilo je to oko 14 sati. Hitna je krenula, a mi za njima", rekli su roditelji, koji su cijelim putem strahovali, za Večernji list.

"Stanje joj je zasad pod kontrolom, moramo vjerovati u sretan ishod", zaključili su.

"Zvao sam HAC da vidim kakve su gužve na Križu, rekli su da je velika gužva, da ne mogu pomoći. Zvao sam policiju, prva Heinzelova. Velike pohvale, od gospodina koji je primio poziv do gospodina Marija, mladog policajca koji je odradio posao. Da njih nije bilo, pitanje je kako bi se završilo, izjavio je za HRT vozač vozila Hitne pomoći Luka Novaković i dodao: "To je lijepi događaj kad znate da ste nekome pomogli. Drago mi je da imamo tako dobre odnose s policijom. Srce je puno!"

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene