Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Trajno prijateljstvo'

Hillary Clinton Hrvatskoj čestitala Dan državnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka državna tajnica Hillary Clinton u ime predsjednika Baracka Obame i američkog naroda, čestitala je Hrvatskoj Dan državnosti ističući ‘trajno prijateljstvo i vibrantno partnerstvo’ dviju zemalja, priopćio je State Department.

‘Uz predsjednika Obamu, te u ime naroda SAD-a, čestitam narodu Hrvatske dok slavi svoj Dan državnosti 25. lipnja. SAD i Hrvatska su izgradile trajno prijateljstvo i vibrantno partnerstvo na temelju naših zajedničkih vrijednosti i interesa. Ovom prigodom, slavimo i potvrđujemo veze između naših zemalja’, rekla je državna tajnica Clinton.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sukob oko suvereniteta Clinton pozvala Peking na pregovore s JI Azijom zbog otoka Slika nije dostupna Poziv iz Haaga Karadžić zove Clintona na razgovor o oružju

Hrvatska je, po njezinim riječima, postigla znatan napredak od stjecanja neovisnosti, od izgradnje demokracije u zemlji, do doprinosa regionalnoj i globalnoj sigurnosti.

>> Predsjednik Josipović priredio primanje u prigodi Dana državnosti

‘Sjedinjene Države su ponosne što mogu računati na Hrvatsku kao saveznika u NATO-u, i cijene vitalni doprinos Hrvatske misiji ISAF-a u Afganistanu’, kazala je Clinton.

U priopćenju se također naglašava potpora Washingtona ‘članstvu Hrvatske u Europskoj uniji’, te izražava očekivanje u vezi s daljnjom partnerskom suradnjom SAD-a i Hrvatske u širokom spektru pitanja i politika idućih godina.

‘Želim hrvatskom narodu sve najbolje dok nastavljamo raditi na unaprjeđivanju mira, sigurnosti i prosperiteta u 21. stoljeću’, istakla je Clinton. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene