Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potraga još traje

HGSS na Velebitu, no još uvijek bez rezultata!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Vinko Prizmić izjavio je sinoć da su pripadnici HGSS-a došli u zonu potrage za nestalom Cessnom i članovima posade iznad južnog Velebita na predjelu Vaganskog vrha, ali da potragu otežava gusta magla i dubok snijeg.

'Za sada nema rezultata', rekao je Prizmić dodavši da se u potragu s južne strane sinoć uključila još jedna ekipa HGSS-a, a jutros dvije. Uz specijalnu policiju, u potrazi sudjeluje 26 pripadnika HGSS-a, a danas će im se pridružiti njih još 40 do 50. U potrazi sudjeluje i helikopter koji bi, ukoliko se podigne magla, mogao locirati mjesto nesreće.

Pročitajte i ovo Darko Obradović, stručnjak za sigurnost Dramatična potraga Sigurnosni stručnjak o istrazi oko nestale Danke: "Ne bi se otkazivala potraga da se nije dogodio preokret" Nenad Periš i nestala djevojčica velika potraga u Boru Otac Mateja Periša poslao dirljivu poruku obitelji nestale djevojčice

>> Velika potraga na Velebitu, u Cessni su bile četiri osobe

Nestala Cessna, u vlasništvu Josipa Crnčevića, predsjednika Aerokluba 'Ban' iz Sesveta, koja je letjela iz Zagreba u Zadar, jučer popodne oko 16 sati nestala je s radara hrvatske Kontrole zračne plovidbe iznad Velebita.

Iako su se, po prvim neslužbenim informacijama, u avionu nalazila trojica iskusnih pilota sesvetskog Aerokluba "Ban" - 63-godišnji Gerd Govejšek, 49-godišnji Walter Aleksandar  i 61-godišnji Miljenko Bartolić , mediji su kasno sinoć objavili da je u zrakoplovu bio i četvrti putnik - 68-godišnji umirovljeni instruktor Zvonko Kelek. Vaganski vrh visine 1757 metara s okolnom visoravni najviši je vrh Velebita. Nalazi se na jugoistočnom kraku planine, i pripada u vrhunce južnog Velebita, pokraj vrhova Badanj, Malovan i Sveto brdo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene