Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Vinko Prizmić izjavio je sinoć da su pripadnici HGSS-a došli u zonu potrage za nestalom Cessnom i članovima posade iznad južnog Velebita na predjelu Vaganskog vrha, ali da potragu otežava gusta magla i dubok snijeg.


'Za sada nema rezultata', rekao je Prizmić dodavši da se u potragu s južne strane sinoć uključila još jedna ekipa HGSS-a, a jutros dvije. Uz specijalnu policiju, u potrazi sudjeluje 26 pripadnika HGSS-a, a danas će im se pridružiti njih još 40 do 50. U potrazi sudjeluje i helikopter koji bi, ukoliko se podigne magla, mogao locirati mjesto nesreće.

Vezani članci Slika nije dostupna Novo nevrijeme moglo bi potpuno prikriti tragove Slika nije dostupna Zrakoplov naglo promijenio visinu i udario u vrh Velebita?!

>> Velika potraga na Velebitu, u Cessni su bile četiri osobe

Nestala Cessna, u vlasništvu Josipa Crnčevića, predsjednika Aerokluba 'Ban' iz Sesveta, koja je letjela iz Zagreba u Zadar, jučer popodne oko 16 sati nestala je s radara hrvatske Kontrole zračne plovidbe iznad Velebita.

Iako su se, po prvim neslužbenim informacijama, u avionu nalazila trojica iskusnih pilota sesvetskog Aerokluba "Ban" - 63-godišnji Gerd Govejšek, 49-godišnji Walter Aleksandar  i 61-godišnji Miljenko Bartolić , mediji su kasno sinoć objavili da je u zrakoplovu bio i četvrti putnik - 68-godišnji umirovljeni instruktor Zvonko Kelek. Vaganski vrh visine 1757 metara s okolnom visoravni najviši je vrh Velebita. Nalazi se na jugoistočnom kraku planine, i pripada u vrhunce južnog Velebita, pokraj vrhova Badanj, Malovan i Sveto brdo.