Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pad aviona

Velika potraga na Velebitu, u Cessni su bile četiri osobe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadarski centar 112 zaprimio je dojavu o nestanku malog zrakoplova tipa Cessna koji se kontroli leta zadnji put javio nešto iza 15 sati, a u tim je trenucima letio iznad Velebita. Odmah je krenula opsežna akcija spašavanja na miniranom terenu, koja se kasno navečer dodatno intenzivirala.

Kako doznajemo u zadarskom županijskom centru 112, u potragu i akciju spašavanja krenula je prvo policija, a na teren su stigle i ekipe GSS-a. Vremenski uvjeti na području gdje je zadnji put zabilježen položaj Cessne su vrlo loši zbog magle, odnosno slabe vidljivosti, a sada i zbog maraka. U zrakoplovu su, neslužbeno doznajemo, bile ukupno četiri osobe, iako je policija ranije izvijestila o tri. Navodno su svi piloti. U policiji su potvrdili da je dojava stigla iza 15 sati, no za sada ni oni nemaju druga saznanja. Kažu kako nema podataka o tome da se avion srušio te ga se vodi kao nestalog. Cessna 303 koja je poslijepodne nestala s radara hrvatske Kontrole zračne plovidbe iznad Velebita u vlasništvu je Josipa Crnčevića, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Navodno su radnici na odašiljaću na brdu Ćelavac, brdu koje je susjedno Vaganjskom vrhu kod kojeg je letio zrakoplov prije nestanka, otprilike u vrijeme nestanka zrakoplova čuli prasak.

Pročitajte i ovo Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Prva izjava Dankina oca nakon nestanka djevojčice: Poslao tri poruke - o Danki, policiji i svojoj obitelji Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Dankini roditelji nakon razgovora napustili policijsku postaju: Jedan detalj upao je u oči

Policija apelira na pomoć građana

Povodom nestanka zrakoplova Cessna 9 ADLN koja je, kako kažu u policiji, vlasništvo hrvatskog državljanina, poduzete su opsežne mjere traganja u koordinaciji stožera Ministarstva unutarnjih poslova RH, a u koje su pored policije uključeni Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, Državna uprava za zaštitu i spašavanje, Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru te Gorska služba spašavanja, stoji u priopćenju policije koje je potpisao načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec.

O nestanku zrakoplova Operativno-komunikacijski centar policije obaviješten je u 15,30 sati od Oblasne kontrole leta koja je izgubila kontakt sa zrakoplovom. Zrakoplov Cessna 9 ADLN letio je iz Zagreba za Zemunik kod Zadra, a u trenutku gubitka kontakta zrakoplova i Kontrole leta, zrakoplov se nalazio se u predjelu Vaganski vrh na Velebitu. Odmah po dojavi obaviješten je Centar 112 Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru te Hrvatska vojska, odnosno Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, nakon čega su poduzete mjere traganja. Traganje je trajalo još i kasno navečer, spasioci i policija koriste se i 'toplinskim kamerama' (osjetljivim na toplinu), a radi se o teško pristupačnom i miniranom terenu, što dodatno otežava potragu. U kasnim večernjim satima broj spasilaca i policije još se povećao. Sumnja se da se Cessna srušila na minirano područje, no to još nije potvrđeno. 

Policija poziva građane
koji žive na području Like i zadarskog zaleđa da ukoliko raspolažu informacijama koje bi mogle pomoći u traganju za nestalim zrakoplovom o tome odmah obavijeste policiju na 92 ili Centar 112.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene