Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) spasila je na području Kleka pokraj Neuma 69-godišnjeg mađarskog turista Gabora M.J., koji je planinareći po okolnim brdima zalutao i našao se u liticama iz kojih se nije mogao sam izvući.


Turist je krenuo iz turističkog naselja u Kleku gdje je odsjeo, na predio Smrdan-grad. Poziv HGSS-u došao je posredstvom policije u 20.30 sati, nakon čega je na teren upućena ekipa HGSS-ove stanice Dubrovnik - podružnica Metković. U ekipi je bio i potražni pas GSS-a Luna, a korištena je i termokamera.

Vezani članci Zapalio se stan u Beogradu, djevojčica ostala zatočena na balkonu na 10. katu - 6 "Gorim, gorim, spasite me!": 15-godišnjakinja gotovo ostala zarobljena u plamenoj stihiji koja je gutala stan na 10. katu Akcija spašavanja na rijeci Uni Čulo se zapomaganje iz rijeke: HGSS-ovci iz Novske, na adi pronašli dva pothlađena strana državljana

>> HGSS spasio ozlijeđenog poljskog alpinista i planinarku iz Zagreba

Nakon što je zalutali turist uspješno lociran, GSS-ovci su ga spustiti na sigurno. Turist nije imao ozljeda i osjeća se dobro. Zahvaljujući brzom lociranju akcija je završena već u 22.10 sati. U akciji je uz GSS sudjelovala i policija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook