Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zalutao među liticama

HGSS spasio zalutalog mađarskog turista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) spasila je na području Kleka pokraj Neuma 69-godišnjeg mađarskog turista Gabora M.J., koji je planinareći po okolnim brdima zalutao i našao se u liticama iz kojih se nije mogao sam izvući.

Turist je krenuo iz turističkog naselja u Kleku gdje je odsjeo, na predio Smrdan-grad. Poziv HGSS-u došao je posredstvom policije u 20.30 sati, nakon čega je na teren upućena ekipa HGSS-ove stanice Dubrovnik - podružnica Metković. U ekipi je bio i potražni pas GSS-a Luna, a korištena je i termokamera.

Pročitajte i ovo Potraga za nestalima i spašavanje odsječenih nakon potresa na Tajvanu - 1 Utrka s vremenom FOTO Potraga za nestalima u potresu na Tajvanu: Stotine su odsječene, više od tisuću ozlijeđenih Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan"

>> HGSS spasio ozlijeđenog poljskog alpinista i planinarku iz Zagreba

Nakon što je zalutali turist uspješno lociran, GSS-ovci su ga spustiti na sigurno. Turist nije imao ozljeda i osjeća se dobro. Zahvaljujući brzom lociranju akcija je završena već u 22.10 sati. U akciji je uz GSS sudjelovala i policija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene